V Chebu začala oprava Amerického mostu, pro dopravu včetně MHD bude zavřený půl roku

Události v regionech: Uzavírka Amerického mostu v Chebu (zdroj: ČT24)

Americký most v Chebu ve středu ráno pro řidiče uzavřeli stavbaři. Následujících šest měsíců přes něj neprojedou auta ani autobusy městské a krajské hromadné dopravy. Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden ze dvou mostů, který v Chebu vede přes řeku Ohři, měli by řidiči počítat s možnými komplikacemi na objízdné trase.

Frézováním starého asfaltu začala rozsáhlá rekonstrukce Amerického mostu v Chebu. Poslední řidiči po mostě projeli před středeční osmou ráno, pak ho stavbaři uzavřeli. Auta se sem vrátí nejdřív na konci léta.

Silnici stavební firma opraví, zrenovuje také chodníky. Lidé se dočkají i nového osvětlení. Práce za zhruba osmnáct milionů kromě osobní dopravy odkloní i autobusové linky. „Objevila se kritika, protože musí být vynechány dvě autobusové zastávky, které jsou s průjezdem přes most,“ přiznává starosta města Jan Vrba (ANO). Jde o stanice Havlíčkova a Kasární náměstí.

Cestující městskou i krajskou hromadnou dopravou tak musí využít nejbližší zastávku. Jiné řešení podle radnice z důvodů bezpečnosti není. „Zpoždění se nepředpokládá, protože přes zastávku Plynárna je paradoxně provoz rychlejší v obou směrech,“ tvrdí vedoucí plánování dopravní obslužnosti Václav Šinágl.

Řidiči teď musí jezdit objízdnou trasou přes druhý most v Chebu. Právě tam je přitom jedna z nejvytíženějších křižovatek ve městě.