V Karlovarském kraji začaly opravy mostů, ještě před začátkem stavební sezony

Události v regionech: Oprava mostů v Karlovarském kraji (zdroj: ČT24)

Stavební firmy v Karlovarském kraji už zahájily práce. Opravují mosty u Chebu a na silnici mezi Karlovými Vary a Plzní, které měly být už tři měsíce v provozu. Kvůli nepříznivému počasí na začátku loňského prosince ale firmy musely práce předčasně ukončit.

Přestože na českých silnicích stále platí zimní pohotovost a silnice se zpravidla ještě neopravují, dělníci v Karlovarském kraji už začali pracovat. Dohání tak časovou ztrátu. Začátkem loňského prosince totiž udeřily mrazy a často sněžilo. Nemohli tak betonovat ani asfaltovat.

Krajští silničáři doufají, že mosty, jejichž uzavření si vyžádalo dopravní omezení, stihnou opravit do konce dubna. „Přesné termíny nejsme schopni říct, každý den sledujeme počasí. A čekáme, jak se rozjedou obalovny,“ řekl šéf karlovarské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lukáš Hnízdil.

„Na našich výrobnách asfaltových směsí, takzvaných obalovnách, plánujeme postupně zahájit provoz v průběhu příštího týdne. Stane se tak po zimní odstávce,“ sdělila mluvčí společnosti EUROVIA Kamenolomy Iveta Štočková.

Objížďky kvůli úpravám serpentin

Na mostě přes dálnici D6 nedaleko Chebu směrem na Mariánské Lázně dělníci upravovali přechodové oblasti pro pokládku asfaltu. Také na dvou mostech mezi Karlovými Vary a Plzní stavební firmy práce dokončují. „Chybí dodělat přechodové oblasti mostů, udělat lité asfalty a zabalit celkový povrch. Prakticky ty mosty zprovoznit,“ vysvětlil vedoucí provozního úseku ŘSD Karlovarského kraje Jiří Baloun.

Po zprovoznění mostů sice ze silnice zmizí semafory, i tak ale ještě řidiči jedoucí z Karlových Varů do Plzně a v opačném směru nebudou mít úplně vyhráno. Tou dobou už totiž bude platit uzávěra kvůli úpravám a srovnávání nebezpečných serpentin nad Bečovem, řidiče čekají objížďky.