Škoda po požáru Mynářovy hospody je zhruba dvacet milionů, upřesnili hasiči

Celková škoda po úterním požáru hospody Na Srubu, kterou vlastní firma vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře, je po upřesnění hasičů zhruba dvacet milionů korun. Uvedla to jejich mluvčí Lucie Javoříková. V úterý hasiči ještě odhadovali, že škoda na budově v Osvětimanech na Uherskohradišťsku je předběžně vyčíslena na patnáct milionů korun. Příčina vzniku požáru dosud není známá.

Požár v úterý převážně dřevěnou budovu z podstatné části zničil. Podle mluvčí krajských hasičů potrvá zjišťování příčiny požáru delší dobu. „Včera (v úterý –⁠ pozn. red.) se odebíraly vzorky na expertizy, které musí projít zkoumáním. Závěr bude otázkou několika týdnů,“ vysvětlila Javoříková.

Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií. Na místo byl v úterý povolán psovod se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření, také specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz z Frýdku-Místku.

Podle policejní mluvčí Mileny Šabatové vyšetřovatelé pracují s možnostmi, že požár vznikl z nedbalosti, kvůli technické závadě nebo že byl založen úmyslně. V době vzniku požáru podle vyšetřovatelů v objektu nikdo nebyl.

Požár likvidovalo osm profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů ze Zlínského a Jihomoravského kraje. Nikdo při něm podle Javoříkové neutrpěl zranění.

Oznámení o požáru přijali hasiči v úterý krátce po 02:30. V době jejich příjezdu hořela celá střecha objektu. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích s několika proudy vody. Požár dostali pod kontrolu zhruba po hodině. Následně měřili teploty konstrukcí, rozebírali konstrukce a dohašovali skrytá ohniska hoření.