Při besedě ve školce policista náhodně vystřelil. Všichni jsou v pořádku

V jedné z přerovských mateřských škol ve čtvrtek při besedě s dětmi policista při manipulaci se zbraní náhodně vystřelil. Při incidentu se nikdo nezranil, okolnosti vyšetřuje odbor vnitřní kontroly. Podle zástupců přerovské radnice se událost odehrála v mateřské škole v Dvořákově ulici. Besedy s policisty se podle informací ČTK zúčastnilo dvanáct předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně. Zbraň policistovi vystřelila po přednášce.

„Během besedy v mateřské škole na Přerovsku došlo při manipulaci se služební zbraní k náhodnému výstřelu. I přesto, že nebyl nikdo zraněn, začal se událostí okamžitě zabývat příslušný odbor vnitřní kontroly,“ uvedla policie. Událostí se zabývá také krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld.

Policie se za chybu kolegy veřejně omluvila a přijala opatření, aby se podobný incident už nestal. Policejní mluvčí Miluše Zajícová upřesnila, že se událost stala dopoledne, bližší informace nechce policie do vyšetření sdělovat. Podle informací ČTK šlo o zkušeného a spolehlivého policistu.

O incidentu byli informováni také zástupci města včetně primátora Petra Vrány (ANO), který událost projednal s ředitelem policejního Územního odboru Přerov Martinem Crhou, uvedlo město na svých stránkách. „Je to politováníhodná situace, naštěstí se nikomu nic nestalo,“ řekl přerovský radní pro školství Michal Zácha (ODS).