TÉMA

Beseda

Policista, kterému ve školce náhodně vystřelila zbraň, dostal napomenutí

Policista, kterému náhodně vystřelila na začátku března služební zbraň po besedě v přerovské mateřské školce, porušil předpisy a byl potrestán písemným napomenutím. České televizi to na základě žádosti o poskytnutí informace sdělil Petr Malacka z ředitelství olomoucké policie. Incident se stal na začátku března v mateřské škole Dvořákova, nikdo se nezranil.
7. 6. 2023|

Prezident Pavel navštívil Liberecký kraj. Kritizoval komunikaci vlády

Prezident Petr Pavel ve středu zahájil ve Frýdlantském výběžku návštěvu Libereckého kraje. Kolem deváté hodiny dorazil s manželkou Evou do Nového Města pod Smrkem, kde na ně čekali stovky lidí a také starostové obcí a hejtman kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Při této příležitosti kritizoval prezident komunikaci vlády s kraji a obcemi o rušení poboček České pošty. Nelíbí se mu rovněž, jak vláda komunikuje s veřejností. Jde o první návštěvu českého prezidenta v tomto kraji po téměř šesti letech. Naposledy tu byl Pavlův předchůdce, Miloš Zeman, v květnu 2017.
26. 4. 2023Aktualizováno26. 4. 2023, 20:20|

Při besedě ve školce policista náhodně vystřelil. Všichni jsou v pořádku

V jedné z přerovských mateřských škol ve čtvrtek při besedě s dětmi policista při manipulaci se zbraní náhodně vystřelil. Při incidentu se nikdo nezranil, okolnosti vyšetřuje odbor vnitřní kontroly. Podle zástupců přerovské radnice se událost odehrála v mateřské škole v Dvořákově ulici. Besedy s policisty se podle informací ČTK zúčastnilo dvanáct předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně. Zbraň policistovi vystřelila po přednášce.
2. 3. 2023Aktualizováno2. 3. 2023, 18:39|

Rozbíhá se druhá část kampaně. Pavel i Babiš ladí strategii, jak získat voliče

Začíná druhá část prezidentských kampaní Petra Pavla i Andreje Babiše (ANO). Generál ve výslužbě neděli trávil pracovně a s týmem řešil výjezdy do krajů nebo účast v debatách. Expremiér Babiš byl doma s rodinou. Jeho štáb se sejde v pondělí. I on plánuje kontaktní kampaň a besedy s lidmi. S koncem prvního kola prezidentské volby začíná také finální počítání příjmů a výdajů na transparentních účtech všech kandidátů. Zákonný limit měli 40 milionů korun. Postupující do druhého kola můžou pro další kampaň využít ještě 10 milionů.
15. 1. 2023Aktualizováno15. 1. 2023, 22:24|