Policie vyšetřuje koleje namazané mastnou látkou na trati z Mostu na Moldavu

Tepličtí kriminalisté podle zjištění České televize vyšetřují neobvyklý incident na železniční trati z Mostu na Moldavu u města Hrob. Pod ranním vlakem tam začaly klouzat koleje. V úseku o délce několika desítek metrů je tam někdo potřísnil mastnou látkou, zřejmě olejem. Vše se stalo v prudkém stoupání, kde mohlo dojít i k nehodě. Podle mluvčí Správy železnic na trati není omezen provoz.

„Dnes (v neděli) po 14. hodině jsme přijali telefonické oznámení, že na trati číslo 135 u železniční stanice Hrob mělo být strojvedoucím zjištěno potřísnění kolejí neznámou mastnou látkou, a to v délce několika desítek metrů,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Na základě oznámení se událostí zabývají tepličtí kriminalisté. Bližší podrobnosti v tuto chvíli ale policie říct nemůže.

„Při pokusu rozjet se dopředu se nám začal vlak klouzat směrem k Hrobu, do údolí. Byly momenty, kdy jsme si mysleli, že se nám to rozjede jako saně,“ popsal strojvedoucí ze stanoviště Radan Stift.

Soukromá firma Railway Capital převzala právě od neděle na trati provoz vlaků od Českých drah. Dráhy incident odsoudily.