TÉMA

Railway Capital

Někdo poškodil vlak, který jezdí na krušnohorské trati. Dopravce čelil útokům i v minulosti

Motorový vůz, který jezdívá po krušnohorské trati z Mostu do Moldavy, někdo poškodil. Nešlo o první takový incident. Zatímco však v minulosti motorák například narazil do nastraženého kamení, tentokrát se pachatel vloupal do depa a poničil motor i topení. Dopravce, kterému vůz patří, ho již zprovoznil, útokem se zabývá policie.
1. 3. 2024|

České dráhy modernizují. Na trať poprvé vyrazila nová souprava RegioFox

Zatím ve zkušebním provozu na koleje poprvé vyjela nová souprava Českých drah RegioFox. Sloužit bude na neelektrifikovaných tratích a nahradí dosluhující RegioNovy. Kromě většího komfortu mají nové vlaky řešit i nedostatek vozidel v regionech. Právě kvůli tomu platí České dráhy v některých krajích milionové pokuty – nejčastěji proto, že nasazují starší vagony, než mají ve smlouvě. Nových souprav nakoupí dopravce zatím celkem 78 za téměř sedm miliard korun. Podle národního dopravce jde o jednu z nejvýraznějších změn v regionální dopravě na železnici za poslední roky.
16. 8. 2023|

Strojvedoucí obviněný z polití kolejí na Moldavě olejem nyní vlaky řídit nebude

Strojvedoucí, který podle policie polil železniční trať na Moldavě olejem, prozatím nebude řídit žádné vlaky. České dráhy, které jsou jeho zaměstnavatelem, se na tom s obviněným dohodly. Provoz spojů na unikátní dráze od této firmy převzal soukromý dopravce. Vylitý olej byl podle vyšetřovatelů pomstou.
9. 2. 2023|

Policie obvinila zaměstnance drah, měl namazat koleje olejovitou látkou

Policisté obvinili z obecného ohrožení v souvislosti s loňským potřísněním kolejnic olejovitou látkou na trati z Mostu na Moldavu muže z Lounska, zaměstnance drah. V pondělí o tom na webu informovala mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová. Důvodem mužova činu byla podle kriminalistů nespokojenost s výměnou dopravce na této konkrétní trati.
6. 2. 2023|

Na moldavskou trať opět někdo položil kamení, policie vyšetřuje třetí takový incident za měsíc

Po čtyřech dnech opět někdo nastražil kameny na krušnohorskou trať z Mostu na Moldavu. Podle policie, která se událostí zabývá, před nimi zastavil přijíždějící osobní vlak, dopravce uvedl, že do kamení narazil. Událost se ale obešla bez zranění. Kamení na trati bylo od začátku platnosti jízdního řádu, kdy se na trati vyměnili dopravci, potřetí, jednou také kdosi namazal kolejnice kluzkou látkou, takže vlak se nemohl rozjet. Všechny incidenty se staly poblíž města Hrob.
31. 12. 2022Aktualizováno31. 12. 2022, 13:13|

Vlak stoupal na Moldavu, narazil do nastražených kamenů

Na krušnohorskou trať na Moldavu někdo nastražil hromadu kamení, do které ráno narazil osobní vlak. Ležela mezi Hrobem a Osekem, kde v první den platnosti nového jízdního řádu – kdy tudy začal jezdit nový dopravce – kdosi namazal kolejnice kluzkou olejovitou látkou. I tehdy bylo na trati také kamení. Stejně jako minule se ani při aktuální události nikomu nic nestalo.
27. 12. 2022Aktualizováno27. 12. 2022, 11:52|

Policie vyšetřuje koleje namazané mastnou látkou na trati z Mostu na Moldavu

Tepličtí kriminalisté podle zjištění České televize vyšetřují neobvyklý incident na železniční trati z Mostu na Moldavu u města Hrob. Pod ranním vlakem tam začaly klouzat koleje. V úseku o délce několika desítek metrů je tam někdo potřísnil mastnou látkou, zřejmě olejem. Vše se stalo v prudkém stoupání, kde mohlo dojít i k nehodě. Podle mluvčí Správy železnic na trati není omezen provoz.
11. 12. 2022Aktualizováno11. 12. 2022, 19:02|