O romantický chraplák Michaela Boltona není zájem. Olomoucký koncert hvězdy z 90. let se ruší

Pořadatelé kvůli malému zájmu návštěvníků zrušili páteční koncert amerického zpěváka a skladatele Michaela Boltona v Olomouci. Na koncert dvojnásobného držitele ceny Grammy, který se měl uskutečnit jako jediný v Česku, se prodal pouze zlomek vstupenek. Lidé je mohou vrátit prostřednictvím sítě prodejce. Bolton měl zavítat do země podruhé, poprvé vystoupil před jedenácti lety v Praze.

„Bylo prodáno málo vstupenek, o koncert byl malý zájem. Jako promotéři jsme přitom udělali velkou kampaň, ale vstupenky se bohužel nepodařilo prodat,“ řekl pořadatel koncertu Jozef Tarkay. Jedním z důvodů může být podle něj i to, že podobných akcí je mnoho. 

Koncert se měl uskutečnit v pátek v prostorách Korunní pevnůstky v centru města. Michael Bolton, který je označován jako nejromantičtější hlas Ameriky, měl do Olomouce přivézt největší hity své kariéry včetně When a Man Loves a Woman, představit měl i své nejnovější skladby. 

Lidé to musí pochopit, peníze jim budou vráceny.
Jozef Tarkay
pořadatel koncertu

Z Polska zamíří rovnou na Slovensko

Informaci o zrušení olomouckého koncertu má zpěvák také na svých webových stránkách. Do Olomouce měl šestašedesátiletý zpěvák přijet po středečním koncertu ve Varšavě. Další jeho zastávkou bude v neděli Městský amfiteátr ve slovenské Seredi. Během svého turné se v srpnu představí ještě ve Finsku či ve Velké Británii.

V České republice Bolton vystoupil v listopadu 2008 ve Velkém sále Lucerny. Zazpíval tam nejen své největší hity, ale i několik skladeb z projektu Bolton Swings Sinatra, nebo árii, kterou připomněl svoji spolupráci s tenoristou Lucianem Pavarottim.

  • Michael Bolton, vlastním jménem Michael Bolotin, se veřejnosti poprvé představil s rockovou kapelou Blackjack, kde působil i s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kullickem. Posléze se odebral na sólovou dráhu. 
  • Za svou kariéru vydal americký zpěvák téměř dvě desítky alb. Kromě cen Grammy je zpěvák rovněž šestinásobným držitelem Music Awards. 
  • Jako skladatel napsal velké hity například pro Cher, vystupoval i s mnoha významnými umělci včetně Josého Carrerase, Raye Charlese, B.B. Kinga, Céline Dion či Plácida Dominga.