Brno instaluje na zastávkách MHD nové přístřešky, ochrání před deštěm a budou mít wi-fi

Výměna přístřešků na zastávkách v Brně (zdroj: ČT24)

Brněnská radnice nechává v centru města vyměnit přístřešky na zastávkách městské hromadné dopravy. Ty původní už dosluhují a cestujícím na nich vadily nevhodně umístěné reklamní poutače, které bránily ve výhledu na přijíždějící tramvaj. Celkem půjde o 88 přístřešků, některé budou mít i internetové připojení nebo USB zásuvku pro nabití třeba mobilního telefonu.

„Celkem sedmdesát přístřešků má radnice Brno-střed vyměnit a osmnáct vybuduje zcela nových. Například na hlavním vlakovém nádraží jsou téměř hotové. Novinkou je, že třicet přístřešků bude mít také wi-fi a USB zásuvku pro nabíjení,“ popsal redaktor ČT Vítězslav Mikulčík.

Práce jsou rozděleny do osmi etap a zastávky by měly být hotové do konce listopadu. Cestující budou přístřešky také chránit před deštěm, a to ze tří stran. V minulosti si obyvatelé Brna stěžovali na to, že do některých zastávek pršelo. 

Na některých zastávkach budou prostory větší jako třeba u vlakového nádraží. Městská část Brno-střed za přístřešky nezaplatí ani korunu, postaví je a příštích deset let bude udržovat společnost euroAWK, se kterou radnice spolupracuje dlouhodobě. „Na zastávkách může umisťovat reklamu a bude za to radnici platit každoročně poplatek minimálně čtyři miliony korun,“ dodal Mikulčík.