Policie při kontrole na festivalu v Milovicích zadržela vězně

Policisté spustili v souvislosti s hudebním festivalem v Milovicích na Nymbursku kontroly, zadrželi při nich i uprchlého vězně a řešili několik přestupků. Festival Let It Roll potrvá do neděle. Dosud policie udělala přes pět set kontrol lidí, loni za celý festival to bylo tři tisíce. Hledaný vězeň ve středu opustil skupinu, která se přesouvala na pracoviště v Jiřicích na Nymbursku, sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Do pátrání po devětatřicetiletém vězni se zapojilo devět policejních hlídek, psovod se služebním psem a také vrtulník. Hledaného policisté našli a zadrželi ve čtvrtek v rámci služby v Milovicích, konstatovala Richterová.

Policisté v Milovicích pomáhají i řídit dopravu. Dosud zaznamenali čtyři dopravní přestupky a tři přestupky související s držením drog. Kontroly budou pokračovat i v následujících dnech.

Na třídenním hudebním festivalu Let It Roll vystoupí přes 240 umělců, z toho více než sto padesát ze zahraničí, což je podle pořadatelů dosud nejvyšší počet. Mezi hlavní hvězdy patří Chase & Status, Andy C, Camo & Krooked b2b Mefjus, Dimension, Sub Focus a Wilkinson. Program končí v noci ze soboty na neděli.