Řidiči v noci na neděli neprojedou po dálnici D10 u Kosmonos, uzavře ji montáž nosníků mostu

Řidiči musí v noci na neděli počítat s uzavírkou na dálnici D10 u Kosmonos. Od sobotních 21:00 do nedělních 05:00 bude zcela uzavřena v úseku mezi sjezdem 46 u Kosmonos a sjezdem 53 na Bakov nad Jizerou. Silničáři uzavřou téměř osmikilometrový úsek dálnice v obou směrech kvůli montáži nosníků nového mostu, která nahradí původní přemostění zbourané letos v dubnu. Řidiči budou používat objízdnou trasu po silnicích druhé a třetí třídy.

Objížďky povedou přes Kosmonosy nebo Bakov nad Jizerou po silnicích druhé a třetí třídy, ve směru na Liberec částečně po silnici I/38.

Most, který převádí silnici III/2769 přes dálnici D10 na Horní Stakory, má nahradit původní, který byl v havarijním stavu. Stavbaři ho zdemolovali v dubnu. Most bude širší a doplní ho cyklostezka, v provozu by měl být do konce roku. Investici kolem sedmdesáti milionů korun provádí krajská správa a údržba silnic.

Další dopravní omezení v sobotu čeká řidiče na D10 také u Příšovic na Liberecku, kde se staví most. Stavaři tam budou osazovat nosníky mostovky, mezi 16:00 a 22:00 silničáři uzavřou jízdní pruh ve směru na Turnov.