Silničáři uzavřeli D10 u Kosmonos kvůli bourání mostu. Objížďky se v noci týkají i D11

Kvůli bourání mostu silničáři uzavřeli ve směru na Turnov D10 u Kosmonos na Mladoboleslavsku podle plánu v 19:00, v opačném směru na Prahu auta úsekem ještě přes půl hodiny projížděla. Omezení se týká úseku mezi exity 46 na Kosmonosy a 53 na Bakov nad Jizerou. Potrvá do neděle. V noci na neděli bude také zcela uzavřena dálnice D11 mezi sjezdem 42 na Libici nad Cidlinou a sjezdem 39 Kluky.

Most nad D10 na Horní Stakory je v havarijním stavu. Po demolici stavbaři vybudují nový, v provozu by měl být koncem roku. Bourací práce jsou naplánovány do nedělního rána. Objížďky vedou přes Kosmonosy nebo Horní Bousov. Cestáři předpokládají, že v neděli nejdříve obnoví provoz v rychlém pruhu ve směru na Prahu, poté v rychlém pruhu na Turnov. Opět plně průjezdná by měla být dálnice hodinu po poledni.

U Poděbrad na Nymbursku bude v noci na neděli neprůjezdná D11 kvůli diagnostickému průzkumu a zatěžovací zkoušce lanového mostu. V noci na neděli tak bude od 22:30 do 6:30 hodin zcela uzavřena mezi sjezdem 42 na Libici nad Cidlinou a sjezdem 39 Kluky. Řidiči budou muset použít objízdnou trasu přes Poděbrady. Stejná uzavírka je plánována i v noci na neděli 10. dubna.