Politik Trikolóry čelí obžalobě kvůli podpálenému autu náměstka primátora Chomutova, píše Neovlivni.cz

Státní zástupitelství v Chomutově obžalovalo politika hnutí Trikolóra Matěje Drbohlava v souvislosti se žhářským útokem na auto náměstka chomutovského primátora Davida Dindy (Nový Sever), informoval server Neovlivni.cz. Případ se stal na konci září 2018. Podle obžaloby navedl Drbohlav Petra Jaburka, který auto podpálil. Jaburek už byl za čin odsouzen, Drbohlav serveru řekl, že jde o vykonstruovaný proces.

Událost se stala před komunálními volbami. Soukromé osobní auto náměstka shořelo v místě jeho trvalého bydliště. Policie se tehdy nevyjádřila, zda trestný čin souvisel s volbami. Jaburka zadržela několik dní po činu. Drbohlav podle obžaloby ukázal Jaburkovi místo Dindova bydliště.

Drbohlav v rozhovoru pro Neovlivni.cz striktně popřel, že by kohokoliv naváděl k zapálení auta, s obžalobou nesouhlasí. „Jde o to, že jsem nechtěnou osobou u určitých podnikatelů v Chomutově, kteří jsou propojeni s policií, státním zastupitelstvím i soudem. Je v tom celém vidět záměr mě dostat,“ uvedl. Státní zastupitelství verzi o spiknutí popírá, této teorii nevěří ani primátor. Hlavní líčení začne v druhé polovině března.