Pecková končí jako starostka Mnichovic, ve vedení města ale zůstane

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) končí ve funkci starostky Mnichovic u Prahy. Nahradit by ji měla nynější místostarostka Margita Valentová (nez.). Pecková ve vedení města zůstane jako neuvolněná, tedy neplacená místostarostka. Informovala o tom na Facebooku.

Pecková je v čele čtyřtisícových Mnichovic od roku 2014. Po loňském zvolení hejtmankou oznámila, že nebude pokračovat v uvolněné funkci v čele radnice a stane se na přechodnou dobu neuvolněnou starostkou, aby mohla agendu snáze předat kolegům. Zdůvodnila to tím, že se změnou je spojeno hodně administrativy.

„Dnes (v úterý, pozn. red.) večer od 18:00 v nově zrekonstruovaném požárním domě řídím poslední veřejné zastupitelstvo, kde rezignuji na funkci starostky. Žezlo převezme právě paní místostarostka. Ani vteřinu jsem nepochybovala, že bude skvělou starostkou. Já se jí budu snažit pomáhat, seč mi budou síly stačit, z pozice neuvolněné místostarostky,“ uvedla Pecková.

Pecková loni na podzim vystřídala v čele hejtmanství Jaroslavu Pokornou Jermanovou (ANO), kraj nyní řídí koalice STAN, ODS, Pirátů a Spojenců.