TÉMA

Hejtmanka

Vylepení urážlivých plakátů na adresu středočeské hejtmanky bylo podle policie přestupkem

Případ vylepení plakátů, které hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou (STAN) spojovaly s korupční kauzou Dozimetr, policie kvalifikovala jako přestupek. Ke spáchání trestného činu podle ní nedošlo, případ teď bude řešit správní orgán. České televizi to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Škoda, která krajskému úřadu vznikla, byla podle Daňka zhruba 1100 korun. Pachateli hrozí až padesátitisícová pokuta.
19. 3. 2024|

V Kolíně cestou k zásahu havarovala cisterna. Jeden hasič zahynul

V Kolíně zemřel v noci na čtvrtek hasič při havárii hasičské cisterny, která jela k požáru rodinného domu v Krakovanech. Další tři jeho kolegové utrpěli při nehodě zranění, jednoho s vážným zraněním záchranáři letecky transportovali do pražské nemocnice.
20. 7. 2023|

Několik jedinců pošlapalo práci tisíců lidí, říká Pecková. O kandidatuře do vedení STAN ještě není rozhodnutá

Po pražské korupční kauze kolem obviněného, nyní již bývalého náměstka za STAN Petra Hlubučka je podle středočeské hejtmanky Petry Peckové (STAN) nutná zásadní obroda celého vládního hnutí. Domnívá se ale, že odvolání předsedy Starostů Víta Rakušana z pozice ministra vnitra není v současné době na místě. O tom, zda bude Pecková kandidovat do předsednictva hnutí, se podle svých slov ještě rozhodne, protože nechce opouštět svou práci ve Středočeském kraji. Hejtmanka byla hostem Interview ČT24.
22. 6. 2022|

Blízký spolupracovník exhejtmanky Pokorné Jermanové míří před soud kvůli kauze s externisty

Státní zástupkyně obžalovala bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Romana Šuberta. Obžaloba se týká kauzy s pracovními smlouvami externistů na krajském úřadě. Podání obžaloby ČT potvrdila obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová.
17. 5. 2022|

Pecková končí jako starostka Mnichovic, ve vedení města ale zůstane

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) končí ve funkci starostky Mnichovic u Prahy. Nahradit by ji měla nynější místostarostka Margita Valentová (nez.). Pecková ve vedení města zůstane jako neuvolněná, tedy neplacená místostarostka. Informovala o tom na Facebooku.
29. 6. 2021|

Středočeský spor kvůli informaci o nedostatku ochranných pomůcek: vydavatelství prý čelí zastrašování

Společnost A11, která vydává list Náš region, se ohradila proti postupu Středočeského kraje v kauze ochranných pomůcek u záchranné služby. V prohlášení uvedla, že vydavatelství, které v článku v Našem regionu počátkem koronavirové pandemie upozornilo na údajný nedostatek roušek pro záchranáře v kraji, čelí pokračujícímu nátlaku a zastrašování od hejtmanství. Věcí se zabývají právní zástupci vydavatelství.
28. 5. 2020Aktualizováno28. 5. 2020, 22:47|