Případ údajných úplatků v ostravském domě pro seniory policie odložila. Trestný čin se podle ní nestal

Ostravští kriminalisté odložili případ údajných úplatků v ostravském domě pro seniory Slunečnice. Ty údajně přijímal místní ředitel výměnou za poskytnutí péče novým klientům. Podle policistů k trestnému činu nedošlo. ČT to řekla mluvčí Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská.

„Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Ostrava realizovali úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů hospodářského charakteru týkající se možného předání a přijetí úplatku. Řádným prověřováním bylo zjištěno, že v dané věci se nejedná o podezření z trestného činu,“ uvedla na dotaz ČT Štětínská.

Kauzu kolem ostravského domova seniorů Slunečnice odstartovaly reportáže Seznam Zpráv. Zpravodajský portál je zveřejnil v listopadu. Upozorňovaly na údajné přijímání úplatků výměnou za zajištění místa pro seniory v domově.

V souvislosti s Domovem Slunečnice Ostrava policisté prošetřovali i další případ, na který Seznam Zprávy upozornily. Týkal se údajného týrání klientů. Podle policie ani zde k trestnému činu nedošlo. Některá zjištění policisté předali úřadům, aby prověřily, zda nemohlo jít o přestupek.