Kvůli údajnému úniku neznámé látky v Plzni muselo opustit školu 400 lidí. Několik z nich záchranáři ošetřili

Několik lidí s nevolností ošetřili záchranáři v areálu zdravotnické střední školy na Karlovarské ulici v Plzni. Do vzduchu tam odpoledne údajně unikla neznámá látka, hasiči ale zatím při měření nic nezjistili. Budovu školy ještě před příjezdem záchranářů opustilo kolem 400 lidí, řekl velící důstojník hasičů Jan Beran. Hasiči s měřicí technikou zjišťují, co se v objektu stalo. Nikdo není v přímém ohrožení života, doplnila Andrea Divišová ze záchranné služby.

„Nejdřív se údajně udělalo špatně jedné studentce, následně jsme zjistili, že těch nevolností bylo víc na různých místech školy. Objekt jsme už třikrát prošli a měřili jsme, co mohlo problémy způsobit, ale nenašli jsme nic, žádný zdroj. Nevíme zatím, co se mohlo stát. Snažíme se dohledat, z čeho by to mohlo být,“ řekl Beran. Záchranáři podle něj na místě vyšetřili a ošetřili 18 lidí, kteří si stěžovali na problémy.

Zdravotnická záchranná služba událost řeší v režimu hromadného postižení osob, uvedla Divišová. Na místě je také policie, řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.