Doprava v Krkonoších dopoledne kolabovala. Odpoledne hlásila policie problémy z Orlických hor

Doprava do hlavních lyžařských krkonošských středisek Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn a Janské Lázně dopoledne kolabovala. Nejhorší situace byla v Peci, kde policie auta vracela před středisko. Situace se začala zlepšovat po 13. hodině. Odpoledne se naopak vyhrotila dopravní situace u Šerlichu v Orlických horách na silnici mezi Deštným a Orlickým Záhořím. Kvůli vozidlům parkujícím podél silnice byla komunikace neprůjezdná.

„Na silnici u Šerlichu by už měl být klid, situace se tam stabilizovala po 16. hodině. Silnice je opět, jak od Deštného, tak od Orlického Záhoří plynule průjezdná. Prosíme řidiče, aby byli obezřetní i v následujících dnech, jelikož mohou nastat podobné dopravní komplikace jako dnes,“ řekla navečer mluvčí krajské policie Lucie Konečná.

Horské sedlo mezi Šerlichem a Velkou Deštnou, přes které silnice vede, je oblíbené nástupní místo na turistické a běžkařské trasy na hřeben Orlických hor. Sice je tam parkoviště, ale o víkendech v zimních měsících bývá brzy zaplněné auty lyžařů. Parkují pak podél silnice, což komplikuje průjezd. Policisté přes den řidiče, kteří parkovali v okolí Šerlichu, kde nemají, pokutovali.

Kvůli nehodě v Luisině údolí byla po poledni z obou stran neprůjezdná silnice mezi Zdobnicí a Deštným v Orlických horách. „I tam je to už průjezdné bez omezení,“ řekla odpoledne Konečná.

Dopoledne kolabovala doprava v Krkonoších

V Krkonoších se dopoledne při vjezdu do Špindlerova Mlýna, Janských Lázní a Pece pod Sněžkou tvořily kolony. Dopravu na příjezdu a ve střediscích regulovaly posílené policejní hlídky. „Doprava do středisek je už plynulá, ale parkoviště jsou stále z větší části zaplněná. Co se týče Pece pod Sněžkou, tak auta parkují také podél příjezdové silnice od Velké Úpy,“ řekla po 13. hodině Konečná.

Silnice do krkonošských středisek zaplnila auta rekreantů, kteří přijeli na prázdniny, nebo jednodenních lyžařů. Krkonošská horská střediska v únoru zažívají tradičně po období na konci roku druhý vrchol zimní sezony. V Česku a také v některých sousedních zemích jsou prázdniny.