TÉMA

Fronty

Situace na britských letištích se po znovuzprovoznění elektronických bran vrátila k normálu

Kvůli selhání elektronických bran, které urychlují pasovou kontrolu, se v sobotu na britských letištích tvořily dlouhé fronty. Po příletu se tak cestující museli připravit až na několikahodinové čekání. Večer se ale podařilo problémy vyřešit, brány jsou opět funkční a provoz na letištích se vrátil k normálu, oznámilo na Twitteru britské ministerstvo vnitra.
27. 5. 2023Aktualizováno27. 5. 2023, 21:18|

Před poškozeným Krymským mostem se tvoří kolony kamionů

Až pět dní čekají řidiči kamionů na nalodění na trajekt, který je převeze z okupovaného Krymu do Ruska. Na odbavení jich čeká na letišti u Kerčské úžiny víc než tisícovka. Náhradní dopravu musí použít poté, co most poničily výbuchy, a výrazně tak ztížily spojení s anektovaným poloostrovem. Oprava mostu má být podle nařízení ruské vlády dokončena nejpozději do července příštího roku.
14. 10. 2022Aktualizováno14. 10. 2022, 10:15|

Lidé ve Žďáru nad Sázavou kempují před radnicí. Město slíbilo prodat parcely těm nejrychlejším

Už tři dny kempuje na dvacet lidí před radnicí ve Žďáru nad Sázavou. Důvodem je 27 parcel na rodinné domy, které město prodá za zvýhodněnou cenu těm nejrychlejším. Čekající si sepsali vlastní pravidla a ta dodržují. Město bude jimi vytvořený pořadník akceptovat. Zájemci ale musejí na místě vydržet do pondělí, v sedm ráno se rezervace začnou zapisovat.
7. 9. 2022|

Před úřady práce čekají ukrajinští uprchlíci i několik dní

Před některými úřady práce se tvoří dlouhé fronty uprchlíků. Na některých místech čekají kvůli žádostem o humanitární dávku i několik dní, nejdéle v Praze. Úředníci dosud vyplatili přes milion příspěvků v celkovém objemu přesahujícím pět miliard korun.
3. 8. 2022|

Na ukrajinsko-polské hranici stojí kolony nákladních aut, řidiči čekají i dva dny

Na ukrajinsko-polských hranicích se opět tvoří obří kolony. Narozdíl od předchozích měsíců je teď spíš než osobní auta tvoří nákladní vozidla. Denně jich na Ukrajinu míří i několik tisíc a přechody pod jejich náporem kolabují.
12. 6. 2022|

Přijela mi dcera s vnukem. Nechápu, že se svět jen dívá, říká Ukrajinec v Praze

Ze strachu z bojů někteří Ukrajinci svoji zemi opouští. Velká část z nich míří na Slovensko, Polsko a také do Česka. Na hraničních přechodech se tvoří dlouhé fronty. Ukrajinské úřady vrací zpět muže, kterých se týká všeobecná mobilizace. Napadenou zemi již opustily desetitisíce uprchlíků.
25. 2. 2022|

Řidiči kamionů čekají v Doveru i několik dní. Během roku přitom pobrexitová byrokracie ještě naroste

Anglický přístav Dover se už od začátku roku potýká s dlouhými frontami kamionů. Může za to postupné zavádění pobrexitových kontrol. Kvůli nárůstu papírování poklesl britský obchod s pevninskou Evropou. Vláda Borise Johnsona ale tvrdí, že si obchodníci musí na nová pravidla zvyknout a využít dohod vyjednaných s ostatními státy světa.
31. 1. 2022|

Výhrůžky, nevhodné chování, vulgarita. Nemocnice navyšují ostrahu, někde pomáhá policie

Zdravotníci v nemocnicích i v očkovacích centrech se potýkají s rostoucí agresivitou lidí. Častěji čelí slovním útokům, někde řeší ale i fyzickou agresi. Podle nemocnic za tím stojí zvyšující se napětí ve společnosti v souvislosti s covidem. Například Fakultní nemocnice Ostrava z důvodu útoků musela několikrát navýšit ostrahu. Na očkovací centra v brněnském obchodním centru (OC) Olympia nebo ve Frýdku-Místku pak dohlíží policie.
13. 12. 2021|

Britové vzali útokem benzinky. Pohonné hmoty nemá kdo vozit z rafinerií

Velká Británie řeší po nedostatku zboží na pultech supermarketů další problém. Některé čerpací stanice musely přerušit provoz, neboť kvůli chybějícím řidičům nákladních aut nemá kdo dovézt pohonné hmoty. V tamních rafinériích je přitom benzinu i nafty dost. Veřejnoprávní BBC informovala na svých internetových stránkách, že ministr dopravy Grant Shapps v pátek vyzval motoristy, aby se nesnažili natankovat si palivo do zásoby.
24. 9. 2021Aktualizováno24. 9. 2021, 15:50|

K prvnímu listopadovému večeru přibylo 3905 případů covidu-19, o 672 méně než minulou neděli

V Česku přibylo do nedělních 18:00 3905 pozitivních případů covidu-19, o 672 méně než minulou neděli. Stejně jako v sobotu a pátek je přírůstek menší než předešlý týden. Sobotním jedenáctitisícovým růstem skončil měsíc, během kterého se dosavadní počet infikovaných zvýšil téměř pětinásobně. Z celkových 335 tisíc lidí, kteří byli od března pozitivně testováni, se přes čtvrt milionu nakazilo v říjnu. Stále aktivních případů je více než 190 tisíc. Denně nadále rychle přibývá počet hospitalizovaných a mrtvých. V sobotu počet hospitalizovaných poprvé během října klesl.
1. 11. 2020Aktualizováno1. 11. 2020, 18:45|

Fronty a nedostatek odběrových míst. Celostátní plošné testování na Slovensku provází problémy

Dlouhé fronty a problémy provázely na Slovensku zahájení plošného testování obyvatel na koronavirus, které potrvá do nedělního večera. Už před oficiálním startem ojedinělé akce svého druhu v Evropě čekali zejména ve větších městech lidé v řadě, armádě se pak i kvůli chybějícím zdravotníkům nepodařilo včas otevřít všechna testovací místa. Později se situace zlepšila. Podle premiéra Igora Matoviče bude otestován každý zájemce. Účast na testování je dobrovolná, podle rozhodnutí vlády se ale na obyvatele s negativním výsledkem testu od pondělí nebude vztahovat zákaz vycházení.
31. 10. 2020Aktualizováno31. 10. 2020, 11:11|

U některých úřadů se kvůli zkrácenému provozu tvoří fronty, lidé přitom chodí i zbytečně předčasně

Některé úřady jsou kvůli zkrácené otvírací době přetížené a tvoří se před nimi dlouhé fronty. Lidi vyzývají, aby zvážili, zda je jejich návštěva skutečně nutná. Zároveň doporučují on-line rezervaci, termíny ale často bývají obsazené i na dva týdny dopředu. Dočasné uznávání neplatných dokladů, tak jako tomu bylo při jarním nouzovém stavu, přitom ministerstva neplánují.
20. 10. 2020|

Ve Francii se koronavirus nejrychleji šíří na jihu, úřady omezují setkání v parcích či hudbu venku

Ve Francii od počátku srpna setrvale roste denní počet případů nákazy koronavirem. V sobotu dokonce úřady ohlásily rekordní přírůstek 10 561 případů, v úterý přibylo kolem osmi tisíc nakažených. O celostátních opatřeních se zatím neuvažuje, neboť počet infikovaných nejvíce roste ve čtyřech regionech. Nejhorší je situace na jihu země, kde proto přijali nová opatření. Stávkují tam také pracovníci některých odběrových míst zajišťujících testy na koronavirus a na čtvrtek hrozí celostátním protestem.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 20:15|

30 let zpět: Situace v prodejnách stavebnin

Potřebujete trubky? Nařežte si. Sháníte další stavební materiál? Počkejte si. Zájemci o stavebniny si museli poradit svépomocí. Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
31. 8. 2020|

Doprava v Krkonoších dopoledne kolabovala. Odpoledne hlásila policie problémy z Orlických hor

Doprava do hlavních lyžařských krkonošských středisek Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn a Janské Lázně dopoledne kolabovala. Nejhorší situace byla v Peci, kde policie auta vracela před středisko. Situace se začala zlepšovat po 13. hodině. Odpoledne se naopak vyhrotila dopravní situace u Šerlichu v Orlických horách na silnici mezi Deštným a Orlickým Záhořím. Kvůli vozidlům parkujícím podél silnice byla komunikace neprůjezdná.
8. 2. 2020Aktualizováno8. 2. 2020, 17:13|