Kamila Moučková byla jednou z tváří srpna 68. Spolek po ní chce pojmenovat prostor u ČT

Hlasatelka Kamila Moučková jako vůbec první sdělila lidem z obrazovky zprávy o invazi v srpnu 1968. Zemřela vloni a její památku teď chce připomenout spolek Pojďme dál. Navrhuje přejmenovat po ní prostor před sídlem České televize na Kavčích horách. Podnět už zaslal pražskému primátorovi.

Spolek chce dát nový název prostranství mezi hlavní budovou České televize a budovou zpravodajství na Kavčích horách. 

Moučková po upálení Jana Palacha v lednu 1969 podporovala studentské protesty a musela kvůli tomu z televize odejít. Byla jednou z prvních signatářek Charty 77 a podílela se na jejím šíření. Do pádu komunistického režimu pracovala jako kantýnská či prodavačka. Po roce 1989 byla rehabilitována, pracovala v České televizi a v rádiu Svobodná Evropa. Zemřela loni v listopadu ve věku 92 let.

V minulosti spolek podle Kutílka stál za přejmenováním náměstí u ruské ambasády na památku Borise Němcova. Jméno po ruském opozičním politikovi zastřeleném v Moskvě v roce 2015 náměstí dostalo z rozhodnutí města loni v únoru. Petice ze přejmenování prostranství z předchozího názvu náměstí Pod Kaštany byla zveřejněna o čtyři roky dříve.

Cílem spolku Pojďme dál je podle Kutílka podpora a rozvoj liberální demokracie v Česku, připomínka hodnot, na kterých je republika založena, a jejich aplikace v aktuálních tématech. Na svém webu má spolek mimo jiné petici za udržení nezávislosti na Moskvě a za posílení demokratického právního státu v Česku.