Policie zadržela útočníky, kteří brutálně napadli číšníka. Všimla si jich cestující na letišti

Policisté zadrželi skupinu cizinců, kteří o víkendu surově napadli číšníka v centru Prahy kvůli tomu, že jim zakázal konzumovat v restauraci vlastní alkohol. Zraněný musel ve velmi vážném stavu do nemocnice a podstoupil operaci hlavy.

Mužů, kteří odpovídali zveřejněným záběrům, si v podvečer všiml cestující v odbavovací hale Letiště Václava Havla. Právě tam si pro ně podle informací ČT kriminalisté přijeli. 

Policisté zadrželi skupinu cizinců, kteří o víkendu surově napadli číšníka v centru Prahy
Zdroj: ČT

Už odpoledne policie na svém webu avizovala, že je násilníkům na stopě. „Po zveřejnění případu jsme obdrželi asi desítku poznatků k podezřelým mužům. Tyto poznatky kriminalisté prověřují a vše nasvědčuje tomu, že brzy budeme mít potvrzenou totožnost útočníků,“ uvedl v pondělí policejní mluvčí Jan Daněk. 

Nyní informaci o zadržení policie potvrdila s tím, že brzy zveřejní další podrobnosti. „K jejich dopadení výrazně přispěla všímavá cestující, která cizince poznala díky medializaci případu,“ dodal večer Daněk. Podle informací ČT mířili zadržení do Nizozemska.

Záznam útoku, zdroj: Policie ČR (zdroj: ČT24)

Skupina sedmi mužů se v sobotu večer vrhla na číšníka restaurace u pražského obchodního centra Quadrio ve Vladislavově ulici. Podle vyšetřovatelů se tak stalo poté, co číšník skupinu upozornil, že nemohou na zahrádce restaurace popíjet alkoholický nápoj, který si přinesli.

Policisté zadrželi skupinu cizinců, kteří o víkendu surově napadli číšníka v centru Prahy
Zdroj: ČT

Zbitý muž utrpěl zranění hlavy, je po operaci ve velmi vážném stavu na jednotce intenzivní péče.

Útočníkům hrozí obvinění z trestných činů těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Soud by je za to mohl poslat až na deset let do vězení. 

Podezřelí z útoku
Zdroj: Policie ČR