Šumperská firma získala zakázku od ČD za 140 milionů. Opraví stovky motorů pro elektrické lokomotivy

Šumperská společnost Pars nova získala zakázku za více než 140 milionů korun na opravu několika stovek trakčních motorů pro elektrické lokomotivy Českých drah. Firma tak bude díky nové zakázce i nadále přijímat další zaměstnance. Pars nova se specializuje na opravy a modernizaci kolejových vozidel, od roku 2008 je součástí skupiny Škoda Transportation.

„Těší nás, že jsme získali jednu z historicky největších smluv na opravu trakčních motorů pro elektrické lokomotivy našeho národního dopravce. Celkově opravíme během následujících tří let zhruba tři sta trakčních motorů pro řady elektrických lokomotiv 162, 163, 362 a 363,“ řekl ředitel společnosti Aleš Měrka. 

Firma Pars nova ze Šumperka se specializuje na modernizaci, opravy i výrobu kolejových vozidel. Firma v předchozích letech například dodala více než dvě stě motorových jednotek Regionova či modernizovala lokomotivy, vagóny a osobní vozy.

Nová pracovní místa

Šumperské opravny nyní zaměstnávají 650 lidí a budou nabírat další zaměstnance. „Díky novým zakázkám, které společnost získala převážně na opravy elektrických lokomotiv, stále nabíráme zaměstnance hlavně v profesích elektromechanik, lakýrník, mechanik opravář a zámečník,“ řekla personální ředitelka Pars nova Lucie Novotná. 

Skupina Škoda Transportation je největší firmou zabývající se dopravním strojírenstvím ve střední a východní Evropě. Vyrábí tramvaje, příměstské elektrické vlaky, lokomotivy, soupravy metra, trolejbusy nebo elektrobusy. Stoprocentním majitelem Škody Transportation je skupina PPF Petra Kellnera.