Co se v kultuře (ne)dělo

Kde nehrajou, a naopak kam za kulturou, když se „nic neděje“? V průběžně doplňovaném přehledu zrušených či přesunutých akcí a zároveň nových uměleckých programů na internetu jsme reagovali na aktuální situaci v kultuře. Ta byla výrazně poznamenaná útlumem veřejného života v souvislosti s opatřeními proti šíření nového koronaviru.

On-line přenos
Kultura je kvůli nemoci COVID online
9:22

Kultura se, byť s omezeními, od 11. května pomalu vrací do kin, divadel i do galerií či muzeí, které se mohly od tohoto data začít otevírat veřejnosti. On-line přehled kulturních akcí a změn ovlivněných pandemií tím pádem naopak téměř po dvou měsících zavírá.  

9:16

Koncertní turné Vojtěcha Dyka s projektem D.Y.K., původně plánované na přelom letošního května a června, se přesouvá na nový termín 27. ledna až 3. února 2021.

Zdroj: Vojtěch Dyk
Zdroj: ČT24
13:39

Příbram obnoví provoz letního kina, o programu budou moci rozhodovat diváci hlasováním na internetu. Radnice využije původní promítačky, které jsou po revizích a plně funkční, a zároveň si chce půjčit moderní zařízení, umožňující promítání nových snímků. Loni se v letním kině nepromítalo, což se setkalo s kritikou. Město původně chtělo koupit zařízení na Blu-ray disky, ukázalo se však, že tato technologie nemá dostatečný výkon ani po obrazové, ani po zvukové stránce. Příbramské letní kino s kapacitou kolem 4500 míst patří k největším v republice. Vzniklo v 70. letech minulého století, několikrát ale provoz zastavilo.

V kulturní rubrice webu ČT24 jsme také postupně zveřejňovali tipy na zajímavé filmy, seriály a kulturní pořady z iVysílání. Věříme, že vám pomůžou zorientovat se v televizním archivu. Publikované výběry shrnuje následující přehled. 

Vydáno pod