Rapl, Ďáblova lest i Četníci z Luhačovic. Pátrejte v iVysílání po krimi seriálech

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. V aktuálním výběru vrchovatě nakládáme všem, kteří rádi u televize rozlousknou nějaký ten zapeklitý kriminální případ.

Rapl. „Morous s něžnou duší“. Nekompromisní vyšetřovatel Kuneš v podání Hynka Čermáka stíhá zločince nejprve v depresivní atmosféře Krušných hor a ve druhé sérii pak v neméně pochmurném Ústí nad Labem.

Sever. Nadějný kriminalista (Jiří Mádl) věří ve spravedlnost a čest, jenže je naivní si myslet, že policie je něčeho takového zárukou. Lze zůstat čistý ve zkorumpovaném prostředí?

Labyrint. Jiří Langmajer coby major Remeš rozplétá ve dvou sériích komplikované případy vražd. Čeho se dobere, je napínavé pro něj i pro diváky.

Vzteklina. Když se poblíž jedné šumavské vesnice začne šířit nákaza vzteklinou a zároveň dojde k dvojnásobně vraždě, jde o podezřelou souvislost.

Princip slasti. Ve třech městech v různých státech jsou nalezena torza ženského těla. Vyšetřování svede dohromady kriminalisty z České republiky, Polska a Ukrajiny. Koprodukční série je dostupná v originálním znění s titulky i v dabované verzi.

Clona. Roman (Kryštof Hádek) chtěl točit filmy, na FAMU ho ale nevzali, a tak vezme brigádu policejního fotografa u dopravní policie, kde pracuje i jeho otec. Ten ale při jednom banálně vyhlížejícím výjezdu zemře a Roman začne pátrat, co se vlastně opravdu stalo.

Ďáblova lest. „Šifra mistra Leonarda po česku.“ Kriminalisté Aňa Geislerová a Jiří Dvořák a religionista Ivan Trojan pátrají po pachateli rituálních vražd, které spojuje Codex gigas neboli Ďáblova bible.

Ztracená brána. Trilogie volně navazující na Ďáblovu lest. Na kloub záhadě se snaží přijít stejná trojice a oba filmy spojuje také středověké dílo opředené tajemstvím. Oběti vražd ve Ztracené bráně se zabývaly Voynichovým rukopisem.

Případy 1. oddělení. Kriminální seriál se inspiroval skutečnými případy, které řešilo po roce 1989 oddělení vražd na území Prahy. Spoluautorem scénáře byl skutečný šéf mordparty Josef Mareš.

Detektivové od Nejsvětější Trojice. Neoficiální název sdružuje pět minisérií, které ČT odvysílala mezi lety 2015 a 2019. Všechny vycházely z knižních detektivek Michala Sýkory, do scénáře je převedl Petr Jarchovský. V režii se střídali Jan Hřebejk a Viktor Tauš. Případy se samozřejmě lišily, ale vyřešit se je vždy pokoušela inspektorka Výrová v podání Kláry Melíškové. V iVysílání jsou dostupné všechny minisérie:

Pět mrtvých psů
Zdroj: Zuzana Páchová/ČT

Místo zločinu Plzeň. Tým v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem pátrá po vrazích v západočeském regionu.

Místo zločinu Ostrava. Díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. Jako vyšetřovatelé se na obrazovce potkávají Pavla Beretová a Stanislav Majer.

Četníci z Luhačovic. Série historických detektivek z počátků první republiky je kombinací odlehčeného stylu vyprávění a často drsných případů, souvisejících s tehdejšími poměry.

Strážmistr Topinka. Strážmistr ze seriálu Doktor Martin řeší ve svém „vlastním“ seriálu banální a dramatické případy, vždycky ovšem svérázně.

Poldové a nemluvně. Rodinná komediální detektivka, v níž detektivové většinou nevyjíždí na místo činu s houkačkou, ale s kočárkem a místo služební zbraně si nesmějí zapomenout dudlík a flašku se sunarem. Hlavním hrdinou je totiž penzionovaný šéf kriminálky, který dostane na starost vnouče i zločiny.