Jdu na sever… a na jih! Cestovat lze alespoň v iVysílání

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. Aktuální výběr ukrátí čekání na otevření hranic alespoň cestováním „prstem po obrazovce“.

Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou. Lezec Adam Ondra zdolává rád extrémní a dosud nepřekonané skalní cesty. V cestopisném seriálu nahlíží z výšky, ovšem ne svrchu známé i neznámé lokality v zemích bývalé Jugoslávie, cestuje do Rumunska, Řecka a Albánie.

Alpami nejen za sněhem. Lyžař Tomáš Kraus a snowboardistka Eva Samková jsou průvodci osmidílného cyklu dokumentů o aktivním odpočinku ve vybraných alpských střediscích. Ačkoliv navštívili místa pro velkou část Čechů známá, objevují v nich další možnosti.

Cesty do krajin půlnočního slunce. Čeští dobrodruzi se vydávají na Špicberky a do Grónska. Pěšky, lodí i na lyžích. Dokumentární cyklus zprostředkovává nejen dechberoucí scenerii,  ale i znatelný dopad klimatických změn. 

Kamu v Mexiku. Kuchařka Kamu procestovala jižní část Mexika a seznámila se s místní kulturou a zákulisím restaurací, trhů, pouličních stánků i farem. Zároveň divákům přiblíží i mexickou kulturu a kuchyni v Čechách.

Kiwiland. Novinářka a cestovatelka Karolína Kočí prozkoumává Nový Zéland, aby se setkala s původními obyvateli, vydala se po stopách zlatokopů, pozorovala živé delfíny a také se podívala na místa spojená s natáčením slavných filmů.

V karavanu po Slovensku. Dalibor Gondík představuje přírodní krásy a památky „našich bratří“. Karavanem se vydal z jižního cípu Slovenska až do Strážovských vrchů. 

Trabantem z Indie až domů. Závěrečnou etapu výpravy Dana Přibáně a jeho „žlutého cirkusu“ mapuje dokumentární seriál. V iVysílání si můžete připomenout i některé z předchozích cest.

Postřehy odjinud. Televizní fejetony, které už od roku 1993 natáčí čeští rozhlasoví a televizní zahraniční zpravodajové. Jsou tak zajímavým pohledem na mnohdy známé lokality i na dobu, v níž vznikly.

Bedekr. Cestovatelský magazín Jitky Ježkové a Martina Písaříka provádí diváky vždy jedním turisticky atraktivním městem nebo oblastí a hledá v nich zajímavosti především pro aktivní lidi s touhou po nevšedních požitcích. 

Na cestě. Cílem tohoto cestopisu jsou spíše neznámé zajímavosti: skokani, kteří se vrhají z vysokého útesu do tichomořských vln v mexickém Acapulku, stromy dračí krve na jemenském ostrově Socotra, kávový obřad v Etiopii, staré a půvabné normanské zákony na ostrově Jersey.  Komentářem jednotlivé díly provází Jiří Bartoška a Miroslav Donutil.