Opravy brněnské D1 skončí s týdenním předstihem

Oprava kritického úseku dálnice D1 v Brně mezi 194. a 196. kilometrem bude hotová v sobotu 11. září ráno, o týden dříve, než se plánovalo, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Lucie Trubelíková. Dělníci začali pracovat v sobotu 4. září v pásu ve směru na Prahu a v pondělí se kvůli omezením tvořily před dotčeným úsekem mnohakilometrové kolony.

Opravovaná část má být plně průjezdná kolem sobotních 8:00. Silničáři se zaměřují na trhliny, výtluky a vyjeté koleje. Úsek mezi křižovatkami s dálnicí na Bratislavu a na Vídeň je nejvytíženějším dálničním úsekem na jižní Moravě a doprava zde bývá velmi hustá i bez omezení.

Dálnice zde slouží nejen pro tranzitní dopravu či pro dopravu do Brna a z něj, ale supluje i jižní část brněnského okruhu, ze kterého lidé míří do řady nákupních center na jihu města. Právě tento dvoukilometrový úsek má být prvním, který se příští rok začne rozšiřovat na šestipruhový. Šest pruhů má být v budoucnu od sjezdu na Kývalku na 182. kilometru až po sjezd na Holubice na 210. kilometru D1.