Za organizování prostituce poslal soud ženu z Těšína na osm let do vězení. Jedné z dívek bylo teprve 16 let

Na osm let do vězení poslal Krajský soud v Ostravě čtyřiašedesátiletou ženu z Českého Těšína, která podle obžaloby na Karvinsku dlouhodobě organizovala prostituci, jedné z dívek přitom bylo teprve šestnáct let. Podle soudu se dopustila kromě trestného činu obchodování s lidmi i ohrožování mravní výchovy dítěte a kuplířství. Žena vinu odmítla.

Odsouzená žena tvrdí, že o věku šestnáctileté školačky nevěděla. Ostatním ženám jen prý občas vypomáhala, když jim půjčila byt. S tím soud nesouhlasí. Podle rozsudku si organizováním prostituce přišla na více než dva miliony korun. Peníze utratila za dovolené či prohrála v hernách.

Podle obžaloby žena od prostitutek inkasovala část vydělaných peněz. Obžalována byla z obchodování s lidmi, ohrožování výchovy dítěte a kuplířství. Hrozilo jí až dvanáct let vězení. Policie ji obvinila společně s matkou šestnáctileté dívky. Ta se ale v přípravném řízení se státní zástupkyní dohodla a přijala čtyřletý nepodmíněný trest. Souzená žena naopak dohodu odmítla.

Školačku údajně ke kuplířce přivedla její matka

Šestnáctiletou školačku údajně k ženě přivedla v roce 2020 dívčina matka. Dceři podle policie vyhrožovala, že pokud se nepodvolí, bude muset opustit rodinu a už neuvidí své sourozence. Dívka, která v té době měla minimální sexuální zkušenosti, nátlaku podlehla a souhlasila.

Podle zmocněnce poškozené dívky se k ní obě ženy chovaly jako ke zboží. Podle informací, které před časem zveřejnila policie, měla školačka i sto klientů měsíčně, a to po dobu přibližně jednoho roku.