V Brně začala další dopravní omezení. Řidiči na Dornychu musí jet přes koleje, chodcům se zavře přechod

Opravy na Dornychu (zdroj: ČT24)

V Brně pokračuje rekonstrukce ulic Dornych–Plotní. Od pondělí až do konce měsíce se změní jízdní pruhy a řidiči budou projíždět přes kolejový pás. Pro chodce se uzavře přechod přes Dornych před obchodním domem Tesco.

Řidiči i chodci v blízkosti brněnské Vaňkovky musí v následujících dnech počítat s omezeními. „Jsou nezbytná pro vybudování přechodů mezi přilehlým chodníkem a nástupištěm Úzká. Práce se tak budou týkat například veřejného osvětlení, světelné signalizace, datových a dalších kabelů nebo přípojky pro uliční vpusť,“ uvedla Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Dodala, že na omezení naváže od 1. února další etapa prací, která změní vedení dopravy na Dornychu v opačném směru a chodcům uzavře přechod mezi Tescem a Vaňkovkou. Tyto práce potrvají do konce dubna.

Omezení platí také v ulici Zvonařka u křižovatky s ulicí Dornych, kde se jezdí v jednom pruhu v každém směru. Souvisí to s pokračováním prací na dokončení projektu tramvaj Plotní.

Cestující jezdící trolejbusovými linkami 32, 34 a 36 naopak budou moci znovu využívat zastávku v obvyklé poloze. Kvůli rekonstrukci inženýrských sítí a silnice od září loňského roku zastavovaly trolejbusy v Kounicově a Veveří ulici. Od úterý se vrátí na Českou.