Policie zadržela podezřelého z vraždy ženy v Jevíčku

Policisté ve středu zadrželi v Brně muže podezřelého z úterní vraždy ženy v Jevíčku na Svitavsku. Víc informací zveřejní, až to okolnosti dovolí, uvedli po 16:00. Po čtyřiatřicetiletém P. G. z Blanenska pátraly od úterý desítky policistů v Pardubickém i Jihomoravském kraji, ve středu po poledni se policisté zaměřili na okolí Brněnské přehrady.

„Děkujeme veřejnosti za pomoc, hledaného jsme nyní v Brně zadrželi. Více informací uvolníme, jakmile to okolnosti dovolí,“ oznámila policie. Podle informací ČT mělo k dopadení dojít na zastávce Zoologická zahrada nedalo Brněnské přehrady.

Policie už dříve upozornila na to, že hledaný muž je nebezpečný a lidé se ho nemají snažit zadržet. „Po vyhodnocení všech dostupných informací, které jsme doposud získali, se pro nás výše hledaný muž stává hlavním podezřelým z vraždy,“ uvedla policie ve středu ráno.

Zpravodaj ČT Michal Čejka komentuje situaci ohledně vraždy v Jevíčku na Svitavsku (zdroj: ČT24)

O násilném úmrtí ženy v Jevíčku informovali policisté na síti X v úterý kolem 21:30. Zhruba o dvě hodiny později doplnili, že v souvislosti s činem pátrají po P. G. z Blanenska. Policie také zveřejnila fotografii s možnou aktuální podobou hledaného muže a video s vrtulníkem vznášejícím se nad náměstím v Jevíčku. Právě zde pachatel ženu zabil, napsaly některé servery s odkazem na svědky události.

„Měli jsme tam dvě pozemní posádky a leteckou záchrannou službu. Bohužel to byla zranění neslučitelná se životem. My jsme resuscitovali, přes veškerou snahu záchranářů bohužel se nedalo zraněné osobě pomoci,“ řekla mluvčí zdravotnických záchranářů Alena Kisiala.

Do terénu vyrazily desítky policistů

Policisté ve středu dopoledne oznámili, že pátrání rozšířili z Pardubického do Jihomoravského kraje. V terénu okolo Brněnské přehrady byly desítky strážců zákona.

„V terénu máme veškerou dostupnou techniku včetně dronů a čtyřkolek. Nasazená je speciální pořádková i zásahová jednotka. Terén propátrávají i policisté na koních,“ sdělil mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Do pátrání po podezřelém z vraždy se zapojili jihomoravští policisté (zdroj: Policie JMK)