Oprava dálnice D3 na hranici jižních a středních Čech končí. Od pátku už řidiči projedou bez omezení

Oprava D3 u Chotovin končí (zdroj: ČT)

Oprava dálnice D3 mezi Chotovinami a Mitrovicemi na hranici Jihočeského a Středočeského kraje končí. Dálnice bude od pátku opět průjezdná v obou pásmech, čímž skončí omezení rychlosti a další komplikace pro řidiče. Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na tomto úseku pracovali asi dva měsíce.

Mezi Chotovinami a Mitrovicemi se ještě ve čtvrtek jezdí jenom v jednom pruhu a pouze osmdesátikilometrovou rychlostí. Od pátku veškerá omezení skončí. Řidiči to vítají. „Já tudy jezdím denně – Votice, Praha, Beroun. Bude to paráda,“ řekl řidič dodávky Jiří Hapatyka. 

Dělníci ještě dokončují poslední úpravy. Dálnice D3 v tomto úseku potřebovala důkladnou rekonstrukci. Naposledy se opravovala před dvanácti lety. „Opravovat se muselo, protože už na vozovce byly nějaké ty závady – trhliny, výtluky i příčné nerovnosti. Skoro na 8,5 kilometru (silničáři) obnovili konstrukční vrstvy vozovky, a to i na mostech,“ shrnul mluvčí ŘSD Jan Rýdl. 

Uzavře se odpočívka Mitrovice

Firmy měly na výměny povrchů a zabezpečení skály jenom dva měsíce. Motoristé museli v některých případech jezdit po objízdných trasách. Stavbaři budou ještě příští týden upravovat pravý pás dálnice. To znamená, že odpočívka Mitrovice ve směru z Tábora na Benešov bude od 28. července do 1. srpna uzavřená.

„Pokud to bude pět dnů, pak to bude ještě v pohodě. To není tak strašné, aby se to nedalo vydržet,“ míní řidič z Prahy Pavel Kuvík. 

Další omezení na dálnici D3 řidiče zatím nečekají. U Chotýčan na Českobudějovicku firma momentálně dokončuje první jihočeskou dálniční odpočívku. Ta by se měla otevřít v polovině září letošního roku.