Olomouckou Floru zaplnily ovoce a zelenina, společně s dezinfekcí a rouškami

Na olomouckém výstavišti začala podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora Olomouc-Hortikomplex. Protože se koná v době rostoucího počtu nákaz novým koronavirem a krátce před vyhlášením nouzového stavu, provází ji přísná hygienická opatření. Výstava je zaměřena na vnitřní složení a zdraví prospěšné látky v rostlinách a jejich plodech. Součástí Flory, která potrvá do neděle, je i tradiční festival gastronomie a nápojů Olima a zahradnické trhy.

Pracovníci Výstaviště Flora budou dohlížet na to, aby lidé při vstupu do pavilonů měli nasazeny roušky. Kontrolovat budou i počty návštěvníků. V hlavním pavilonu A bude jejich počet regulován na 500, v ostatních pavilonech na stovku.

U vstupů jsou instalovány stojany s dezinfekcí. Výstaviště má rozlohu několik desítek tisíc metrů čtverečních, takže expozice i stánky budou rozmístěny tak, aby se zamezilo kumulaci lidí a byly dodrženy předepsané rozestupy nejméně dvou metrů. Pracovníci budou průběžně dezinfikovat toalety i restauraci.

Jarní Flora byla letos kvůli pandemii koronaviru zrušena, stalo se tak poprvé za 60 let existence této výstavy. Letní etapu Flora Olomouc si v srpnu nenechalo ujít 15 tisíc lidí. Počet návštěvníků byl zhruba o pět tisíc nižší než loni v létě, avšak předčil očekávání vedení výstaviště.