TÉMA

Flora Olomouc

Začala jarní etapa Flory Olomouc. Hlavní expozice se zaměřuje na ekologickou udržitelnost

V Olomouci ve čtvrtek odstartovala jarní etapa Flory Olomouc. Hlavní expozice Mezinárodní květinové a zahradnické výstavy připomíná Království barev a dává důraz na ekologickou udržitelnost, přehlídku květin doprovodí zahradnické trhy. Připraveny jsou také workshopy, hudební vystoupení, aktivity pro děti a odpočinkové zóny. Jarní Flora Olomouc 2023 potrvá do neděle 23. dubna.
20. 4. 2023|

Letní Floru Olomouc zrušila inflace. Brány výstaviště se ale otevřou na podzim i na jaře

Každoroční floristická výstava Letní Flora Olomouc letos neproběhne. Vedení se tak rozhodlo kvůli výraznému zdražování v souvislosti se strmým růstem inflace, podepsala se na tom i ruská agrese na Ukrajině. V plánu ale zatím zůstává podzimní i jarní etapa největší a nejstarší květinové výstavy v České republice.
18. 8. 2022|

Flora Olomouc opět rozkvete pro návštěvníky. S letní etapou organizátoři ale nepočítají

Po dvouleté nucené pauze způsobené covidovými opatřeními budou moci lidé opět navštívit jarní Floru Olomouc. Výstaviště tak na jaře opět ožije přehlídkou květin. Organizátoři ale pro letošek nepočítají s letní etapou výstavy.
12. 4. 2022|

Farmářské ceny ovoce a zeleniny jsou podle zelinářů na minimu. Náklady ale rostou

Letošní úroda zeleniny zatím vypadá slibně a ceny, za které prodávají její tuzemští pěstitelé, jsou nyní na svém minimu. Řekl to při zahájení podzimní výstavy ovoce a zeleniny Flora Olomouc předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Petr Hanka. Spotřebitelské ceny zeleniny na pultech prodejen jsou podle něj stále závislejší na politice obchodních řetězců, které často využívají výkyvy na trhu a prodejní ceny neúměrně zvyšují či naopak snižují.
14. 10. 2021|

Stavba vodopádu v centru Olomouce má zpoždění. Část lidí projekt kritizuje

Znovuobnovený vodopád v Bezručových sadech v Olomouci stále není v provozu. Funkční měl být v polovině srpna tak, aby doplnil letní etapu květinové výstavy Flora Olomouc, která probíhá v těchto dnech. Radnice tvrdí, že chyba je v dodavatelích, navíc v průběhu realizace se projekt musel i upravovat. Řadě lidí se navíc počin zhotovitele, čili Výstaviště Flora, nelíbí. Kritizují například to, že u stavby chyběl architekt.
20. 8. 2021Aktualizováno20. 8. 2021, 18:43|

Olomouckou Floru zaplnily ovoce a zelenina, společně s dezinfekcí a rouškami

Na olomouckém výstavišti začala podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora Olomouc-Hortikomplex. Protože se koná v době rostoucího počtu nákaz novým koronavirem a krátce před vyhlášením nouzového stavu, provází ji přísná hygienická opatření. Výstava je zaměřena na vnitřní složení a zdraví prospěšné látky v rostlinách a jejich plodech. Součástí Flory, která potrvá do neděle, je i tradiční festival gastronomie a nápojů Olima a zahradnické trhy.
1. 10. 2020|

Co tu kytek rozkvétá, od jara do léta. V Olomouci začíná Flora, provází ji přísnější hygienická opatření

Za přísných hygienických opatření kvůli pandemii koronaviru začíná ve čtvrtek letní etapa mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc. Pořadatelé se tentokrát zaměřili na krásu a tajemství městských zahrádek a dvorků. Jarní Flora Olomouc se v dubnu kvůli opatřením v souvislosti s covidem-19 nekonala, stalo se tak poprvé za šedesát let existence výstavy.
20. 8. 2020Aktualizováno20. 8. 2020, 14:55|

Začala podzimní Flora Olomouc. Oslaví letošní úrodu i třicet let svobody

Na olomouckém výstavišti Flora začala ve čtvrtek podzimní etapa výstavy Flora Olomouc. Kromě letošní úrody ovoce a zeleniny se zaměří i na třicáté výročí sametové revoluce. Výstavu Flora s podtitulem Zahradní slavnost tradičně doprovodí podzimní zahradnické trhy i festival gastronomie a nápojů Olima. Loni podzimní etapu Flory navštívilo zhruba dvacet tisíc lidí.
3. 10. 2019|

Flora bez stánků s hračkami a autopotahy? Výstava by měla být o květinách, tvrdí nové vedení výstaviště

Už delší dobu čelí olomoucké výstaviště Flora kritice kvůli nabízenému zboží v prodejních stáncích během výstav Flora Olomouc. Kromě květin a potřeb pro zahrádkáře totiž stánkaři nabízejí i hračky, oblečení nebo autopotahy, což podle kritiků snižuje úroveň výstavy. Nové vedení Flory i město Olomouc slibují změnu a chtějí víc dohlížet na to, jaké zboží budou prodejci na výstavě nabízet. Letní etapa Flory Olomouc začala ve čtvrtek a potrvá do neděle.
16. 8. 2019|

V Olomouci začala Jarní Flora. Hlavní výstava letos nese název Strom života

Na olomouckém Výstavišti Flora začala ve čtvrtek jarní etapa největší a nejstarší tuzemské květinové výstavy Flora Olomouc. Hlavní expozice tentokrát nese název Strom života a představuje spojení květin a skla. Výstava potrvá do neděle a tradičně ji doplní i jarní zahradnické trhy.
25. 4. 2019|