Nájemníci se vrací do vyhořelého domu v Bohumíně. Padaly střepy a roztavené zábradlí, popisují tragédii

Události: Nájemníci vyhořelého domu v Bohumíně (zdroj: ČT24)

Nájemníci z bohumínského panelového domu, který v sobotu postihl požár, se mohou vrátit do svých bytů. Výjimku tvoří jen obyvatelé dvou nejvyšších pater, ti domů i nadále nesmí. Někteří z nájemníků si v neděli z bytů vyzvedli věci, jiní v nich zůstali. Tragédie však poznamenala všechny.

„Viděli jsme z okna, jak se kouří. Černý dým, lidé začali řvát, dívali jsme se na to z balkonu, ale museli jsme pak uhnout, protože padaly nějaké střepy a zřejmě roztavený obrubník okolo balkonu,“ uvedl Jindřich Hotový, který bydlí dvě patra pod bytem, ve kterém hořelo.

Ten šel v neděli svůj byt pouze zkontrolovat, o den dříve totiž sbalil jen to nejnutnější – doklady, klíče a peníze. Noc poté, co v domě hořelo, strávil prý u syna.

Domů se v neděli přišla podívat také Barbora Noháčková, která budovu opustila asi čtvrt hodiny před požárem.

Tragédii přitom přihlížel její syn, jenž si tou dobou hrál na hřišti. Viděl i to, jak se někteří snažili zachránit skokem z okna. „Držely se za ruce ty děti a skákaly jedno po druhém dolů,“ popisuje tragédii Noháčková.

Její byt je přitom v pořádku, na chodbě je ale voda, kvůli které v domě nefunguje elektřina. „Máme mrazák, je v něm plno masa. Od včerejška je to vypnuté, obvoláváme rodinu, jestli nám to někdo vezme,“ dodala nájemnice.

V příštích dnech budou pracovníci města pomáhat nájemníkům zjišťovat rozsah škod.