Další dopravní problémy ve Frýdku-Místku. Řidiči musí na cestě od Českého Těšína projíždět centrem

Silničáři ve Frýdku-Místku zavřeli příjezdovou rampu na takzvané Rubikově křižovatce ve směru od Českého Těšína. Objízdná trasa teď vede středem města. Dopravní omezení potrvá do konce října 2019. Nejfrekventovanější místo v obci se opravuje od května.

Na nájezdové rampě silničáři opraví odvody podpovrchových vod, které už několik let vytékají pod mostní konstrukci. Úplně nové by měly být také přípojky dešťové kanalizace. Kromě toho pokračuje i oprava první poloviny frekventovaného mostu a opěrných betonových zdí.

Objízdná trasa pro řidiče začíná už několik stovek metrů před opravovanou křižovatkou. Vede po ulici Bruzovská směrem k frýdecko-místecké nemocnici a poté zpět k Rubikově křižovatce. (Objízdná trasa je vyznačena na mapě.)

Rekonstrukce takzvané Rubikovy křižovatky ve Frýdku-Místku včetně mostu začala v polovině května. Práce přijdou na zhruba sto milionů korun, větší část zaplatí Ředitelství silnic a dálnic, zbytek frýdecko-místecká radnice. Kompletní rekonstrukce by měla skončit nejpozději v polovině příštího roku.

Na dokončení obchvatu se čekat nemohlo

„Obávali jsme se, že to přinese dopravní kolaps pro celé město, nic takového se ale nekonalo. Řidiči si našli objízdné trasy, ta doprava je plynulá a klidná,“ řekl primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (ČSSD).

Město chtělo s opravou frekventované křižovatky začít až po vybudování obchvatu, který se už staví. Technický stav mostu byl však už tak špatný, že jeho opravu nebylo možné odkládat.  

„My jsme od začátku doufali, že budeme opravu křižovatky dělat až po výstavbě obchvatu, bohužel ani při dobré péči ten most už dnes nesplňuje potřebné požadavky,“ řekl už dříve náměstek primátora Frýdku-Místku Karel Deutcher (ČSSD).