Stávka na letišti v Mnichově ovlivní patnáct set letů, dotkne se to i spojů v Praze

Na mnichovském letišti, které je druhé největší v Německu, začala v neděli dvoudenní výstražná stávka. Podle agentury DPA se za oba dny dotkne celkem patnácti set spojů a dvou set tisíc pasažérů. Kvůli stávce budou zrušeny i některé lety na Letišti Václava Havla v Praze.

Cestujícím, kteří mají na neděli a pondělí v plánu letět z Mnichova nebo v bavorské metropoli přistát, doporučují letecké společnosti, aby je kontaktovali. Samotné letiště uvedlo, že na něj lidé nemají jezdit. Starty a přistání budou umožněny jen humanitárním letům.

Jak poznamenává DPA, v neděli je ještě možné využít třeba největší německé letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, v pondělí bude ale nalézání alternativ výrazně složitější. V tento den se totiž bude stávkovat i ve Frankfurtu a také ve veřejné dopravě po celém Německu.

Stávka naruší i letecký provoz v Praze, podle mluvčího letiště Michala Procházky bude zrušeno celkem dvacet pět letů. Konkrétně jde o třináct odletů, které měly od neděle do úterního rána směřovat do Mnichova, Frankfurtu, Düsseldorfu a Kolína nad Rýnem, a dvanáct nedělních a pondělních příletů ze stejných destinací.