TÉMA

Spoj

Velikonoční spoje z Prahy na Moravu jsou téměř vyprodané. Dopravci přidávají vagony i autobusové linky

Vlaky z Prahy na Slovensko a na severní Moravu jsou u některých dopravců během prodlouženého velikonočního víkendu už vyprodané. Největší zájem je mezi cestujícími o lístky na středeční odpoledne a čtvrtek. Dopravci proto přidávají vagony a další spoje.
26. 3. 2024|

Ledovka v Mnichově zastavila všechny lety do Česka. Bavorsko uzavřelo část škol

Druhé největší německé letiště v Mnichově kvůli ledovce a silné námraze neodbavovalo v úterý dopoledne žádné lety, po poledni už ale opět pracuje. Zrušeny byly všechny úterní linky mezi Prahou a bavorskou metropolí. S následky zimního počasí se potýká většina Německa, nejvážnější je situace v Bavorsku. Některé školy v této spolkové zemi jsou z bezpečnostních důvodů uzavřené, protože na střechách leží silná vrstva sněhu.
5. 12. 2023Aktualizováno5. 12. 2023, 12:44|

V terminálu MHD v Liberci panují zmatky. Začala druhá etapa jeho rekonstrukce

Cestující městskou hromadnou dopravou v Liberci se musejí obrnit trpělivostí. V dolním centru totiž začala další etapa rekonstrukce dopravního terminálu, který je nejfrekventovanějším místem v krajském městě. Po zkušenostech z první etapy prací jsou v terminálu také informátoři, kteří by měli cestující nasměrovat ke správným nástupištím.
20. 11. 2023|

Stávka na letišti v Mnichově ovlivní patnáct set letů, dotkne se to i spojů v Praze

Na mnichovském letišti, které je druhé největší v Německu, začala v neděli dvoudenní výstražná stávka. Podle agentury DPA se za oba dny dotkne celkem patnácti set spojů a dvou set tisíc pasažérů. Kvůli stávce budou zrušeny i některé lety na Letišti Václava Havla v Praze.
26. 3. 2023|

Předvánoční spoje z Prahy na Moravu jsou téměř vyprodané. Dopravci přidávají místa i celé spoje

Vlakové spoje z Prahy do moravských měst jsou téměř obsazené. České televizi to potvrdily oslovené společnosti. České dráhy a RegioJet proto přidávají další spoje nebo posilové vozy. S navýšením kapacit dopravci počítají i na Nový rok a 2. ledna.
20. 12. 2022|

Z Brna na vídeňské letiště pojedou brzy přímé vlaky, pilotní provoz potrvá do června

Brno získá od 11. prosince pravidelné železniční spojení s vídeňským letištěm, které bude částečně v závazku veřejné služby a částečně na komerční riziko zajišťovat společnost RegioJet. Pilotní provoz Brnem objednávaných spojů potrvá do 10. června příštího roku a za 299 spojů zaplatí město dopravci 9,5 milionu korun, za každý vlak tedy zhruba 31 800 korun. Magistrát to napsal v aktuální tiskové zprávě.
30. 11. 2022|

Vlakům přibývá cestujících. Kvůli nedostatku vagonů jsou soupravy v některých případech přeplněné

Počty cestujících ve vlacích a autobusech se poprvé vrátily na úroveň, která odpovídá době před pandemií. Třeba České dráhy mluví zhruba o devadesáti procentech obvyklých čísel, některé spoje jsou dokonce využívané ještě víc než dřív.
31. 7. 2022|

Na Teplicku opět vynechávají některé autobusové spoje. Podle dopravce chybí ukrajinští řidiči

Na Teplicku je opět problém se zajištěním linkové autobusové dopravy. Jen ve čtvrtek nepojede na 55 pravidelných spojů. Dopravce uvedl, že nenastoupili řidiči původem z Ukrajiny. Linkové autobusy v okrese Teplice zajišťuje od začátku loňského prosince společnost ČSAD Slaný. Za neodjeté spoje na konci roku uložil Ústecký kraj dopravci pokutu, ta mu hrozí nyní znovu.
31. 3. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 08:49|