U dálnice D1 shořel autobus. Všichni cestující stihli vystoupit a nikdo se nezranil

Dopravu na dálnici D1 ve směru na Brno v pátek ráno zkomplikoval požár autobusu u sjezdu z Pražského okruhu, vytvořily se kolony. Ve voze linky číslo 397 z Prahy do Modletic cestovalo 53 lidí, všichni stihli z autobusu vystoupit, nikdo není zraněn. Příčinou vzniku požáru byla technická závada v motorovém prostoru, informoval mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Hasiči z Prahy i Středočeského kraje zasahovali u požáru na sjezdu u 10. kilometru dálnice D1 směrem na pražský okruh. Ohlášen byl před půl sedmou hodinou ráno, řidič autobusu podle hasičů zajistil pro cestující náhradní dopravu. Zcela zlikvidován byl oheň před osmou hodinou ráno. „Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 120 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Hasiči poté ještě na místě spolupracovali se správou a údržbou silnic na odstraňování následků požáru a hašení, na vozovce namrzla hasicí kapalina, místo bylo proto nutné posolit.

„Jedná se o vůz na lince 397, který poté směřoval na linku 327,“ uvedla společnost Ropid, která organizuje veřejnou dopravu v hlavním městě a okolí. Oba spoje, které měl vůz zajišťovat, musely být odřeknuty.