TÉMA

Modletice

Na budoucí trase Pražského okruhu kácejí stromy. Ke stavbě ale silničářům zatím chybějí pozemky i povolení

Silničáři začali kácet stromy mezi středočeskými Modleticemi a pražskými Běchovicemi, kudy má vést jihovýchodní část Pražského okruhu. Není to ale jasný důkaz toho, že již nic nestojí v cestě zahájení léta odkládané stavby. Část pozemků není ještě vykoupená a Ředitelství silnic a dálnic nemá stavební povolení. Zcela jasný slib tak stále nezazněl od silničářů ani z ministerstva dopravy.
30. 11. 2023|

Úsek Pražského okruhu u Běchovic získal pravomocné územní rozhodnutí, začne výkup pozemků

Úsek Pražského okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1 má platné územní rozhodnutí. Pravomocně ho potvrdil jihočeský krajský úřad, který případ řešil kvůli námitkám na možnou podjatost pražského magistrátu. Silničáři tak mohou začít s výkupem pozemků pro stavbu, měla by být zahájena v roce 2024. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
15. 6. 2022Aktualizováno15. 6. 2022, 16:02|

Kamion na D1 prorazil svodidla a zničil tři protijedoucí auta. Dva lidé zemřeli, další jsou zranění

Po pětihodinové uzavírce, kterou způsobila tragická nehoda, je opět plně průjezdná dálnice D1. Dopoledne se jižně od modletické křižovatky na 14. kilometru čelně střetl kamion se třemi osobními auty. Směr na Brno, kde havarovaná auta skončila, byl potom zcela uzavřen, v opačném směru zůstal průjezdný pouze jeden pruh. Na D1 i na Pražském okruhu se vytvořily dlouhé kolony.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 15:14|

Za pět let vzrostla intenzita dopravy o desetinu, ukázalo sčítání. Nejvíce aut jezdí po D1 u Říčan

Nejvytíženější komunikací v Česku je dálnice D1 mezi modletickou křižovatkou s Pražským okruhem a Říčany. Za posledních pět let vzrostla intenzita dopravy na silnicích v Česku celkově o desetinu, avšak nákladní doprava zesílila o dvacet procent. Vyplývá to z předběžných výsledků loňského celostátního sčítání dopravy, které představilo Ředitelství silnic a dálnic. Aut jezdilo více než při předchozím sčítání v roce 2016, přestože uplynulé období poznamenala pandemie covidu-19 spojená s restrikcemi, které měly vliv i na mobilitu lidí.
25. 1. 2022Aktualizováno25. 1. 2022, 15:28|

Dopravu v Česku komplikují kamiony. Nemají kde stát, je jich čím dál víc a způsobují nehody

Zatímco většinu dopravy utlumila pandemie, ta nákladní silniční naopak roste. Jen loni Ministerstvo dopravy zaznamenalo 45procentní nárůst. A trend pokračuje i letos. Přicházejí ale i problémy, včetně nehod typických pro nákladní auta a dodávky: tedy nárazů do stojících nebo pomalu jedoucích vozidel. U českých silnic také vrcholí sčítání aut.
5. 6. 2021|

U dálnice D1 shořel autobus. Všichni cestující stihli vystoupit a nikdo se nezranil

Dopravu na dálnici D1 ve směru na Brno v pátek ráno zkomplikoval požár autobusu u sjezdu z Pražského okruhu, vytvořily se kolony. Ve voze linky číslo 397 z Prahy do Modletic cestovalo 53 lidí, všichni stihli z autobusu vystoupit, nikdo není zraněn. Příčinou vzniku požáru byla technická závada v motorovém prostoru, informoval mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.
3. 1. 2020Aktualizováno3. 1. 2020, 14:01|

Na Pražském okruhu se tvořily mnohakilometrové kolony. Auta stála před Modleticemi a na začátku D1

Dlouhé kolony v pátek ráno komplikovaly provoz na Pražském okruhu před Modleticemi a na navazující D1. Důvodem byly stavební práce. Auta se rozjela až kolem 10:30. Uzavření sjezdu z D1 u Modletic potrvá do úterní půlnoci, je tak možné, že se situace bude opakovat.
26. 4. 2019Aktualizováno26. 4. 2019, 11:04|