Při nehodě na pražské magistrále zemřel policista. Podle Švejdara ji způsobila opilá řidička

Při nehodě, která se stala v pražské ulici 5. května mezi křižovatkami s Jižní spojkou a Spořilovskou, zahynul policista. Oznámil to policejní prezident Jan Švejdar. Nehodu podle něj způsobila opilá řidička. Jedna z nejvytíženějších komunikací v Praze byla kvůli havárii několik hodin uzavřena.

Nehoda v ulici 5. května krátce před začátkem dálnice D1 se stala po sedmé hodině večer. Do policejního služebního vozu narazilo jiné auto. Jednoho z policistů museli vyprostit hasiči a zdravotníci se pokusili resuscitovat ho. Jan Švejdar ale poté na Twitteru oznámil, že dvaatřicetiletý příslušník policejního sboru při nehodě zemřel.

„My jsme ho přes půl hodiny resuscitovali, než byl vyproštěný z vozidla a potom ještě asi další půlhodinu po vyproštění z vozu, bohužel se nám nepovedlo funkce obnovit,“ řekla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. 

Při havárii utrpěli zranění další tři lidé. Lehce zraněna je řidička druhého vozu, další dva policisté skončili s těžkými poraněními v nemocnici.

Podle Švejdara způsobila nehodu řidička, která byla opilá. „Pro někoho, kdo usedne za volant s více než 2 promilemi nemám žádné pochopení,“ uvedl. Policejní mluvčí Violeta Siřišťová uvedla, že byla devětatřicetiletá žena také pod vlivem drog.

„Byla omezena na osobní svobodě a převezena na policejní služebnu, kde si vyslechne podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ ujistila mluvčí.