Pohřešovaný Čech na Novém Zélandu je nejspíš mrtvý. Našlo se tělo

Policie na Novém Zélandu objevila při pátrání po pohřešovaném českém turistovi mrtvé tělo a domnívá se, že jde o ztraceného 46letého Čecha. Napsal o tom ve čtvrtek deník New Zealand Herald. Záchranáři spustili pátrací akci ve složitém terénu v horách na novozélandském Jižním ostrově v úterý. Policie zatím neprovedla formální identifikaci a není jasné, co bylo příčinou úmrtí.

Policie uvedla, že tělo se podařilo najít poblíž útulny Mid Wairoa Hut v horách Richmond Ranges, přes které turista putoval v rámci zdolání náročné, tisíce kilometrů dlouhé trekingové trasy Te Araroa.

„Ačkoli je nám vždy líto, když se nepodaří osobu najít živou, jsme přesto rádi, že ji objevíme, abychom ji mohli předat jejím blízkým,“ uvedl policista Jude Yeoman, který pátrání po českém turistovi koordinoval.

Policie uvedla, že naposledy byl Čech viděn 4. května a poté už se neozval rodině ani přátelům. „Vzhledem k nepříznivému počasí v oblasti Nelson v horách Richmond Ranges se rodina a policie obávají o to, jak na tom je,“ uvedl policejní mluvčí při zahájení pátrání.