Pavlohrad po ruském útoku hlásí jednoho mrtvého a přes padesát zraněných

Při pátečním ruském raketovém útoku na ukrajinský Pavlohrad jeden člověk zemřel a dalších 55 utrpělo zranění, informovala Státní služba pro mimořádné události (DSNS) v Dněpropetrovské oblasti. Šéf vojenské správy regionu Serhij Lysak uvedl, že mezi zraněnými jsou tři děti, devítiletá dívka a chlapci ve věku čtyř a jedenácti let, nejstaršímu zraněnému je 86 let.

Lysak na svém telegramovém účtu zveřejnil fotografie záchranářů zasahujících u několikapatrového obytného domu s rozbitými okny, vyraženými okenními rámy a poničenými balkony. Na několika místech města vypukly požáry. Hasiči zachránili z hořícího bytu pět lidí. Dva lidé převezení do nemocnice jsou ve vážném stavu a lékaři bojují o jejich život, dodal Lysak.

Ukrajinské letectvo uvedlo, že Rusové dopoledne v Pavlohradu zaútočili na civilní infrastrukturu. Na město s asi 110 tisíc obyvateli, které leží východně od Dnipra, podle něj ruská armáda z Voroněžské a Rostovské oblasti vypálila pět balistických raket.

Obce u Nikopolu jsou bez elektřiny

Terčem ruské dělostřelecké palby se už ve čtvrtek pozdě večer stalo město Nikopol ležící rovněž v Dněpropetrovské oblasti. Podle Lysaka utrpěli zranění dva lidé a poničeny byly domy, auta nebo elektrické vedení a plynovod. Několik obcí u Nikopolu je bez dodávek elektrického proudu. V okolí Kryvého Rihu dron poškodil dům. Podle Lysaka ukrajinská protivzdušná obrana v tomto regionu zneškodnila pět ruských dronů a jednu raketu.

Ukrajinské letectvo také informovalo, že ruská armáda v noci na pátek zaútočila s nasazením 44 dronů a dvou raket. Protivzdušná obrana napadené země zneškodnila 27 bezpilotních letounů, dalších osm bylo zřejmě zneškodněno s nasazením prostředků elektronického boje.

Nedaleko Lvova vypukl požár. Hořelo v průmyslové zóně ve vsi Murovane severovýchodně od Lvova. Podle šéfa Lvovské oblasti Maksyma Kozyckého shořela čtyři nákladní auta, hasiči požár uhasili. Protivzdušná obrana v reakci na přílet nepřátelských dronů pracovala také v Kyjevské oblasti.

Načítání...