Policie obvinila třicetiletého cizince z pondělní vraždy známého v Holešově

Policie obvinila třicetiletého cizince z vraždy v Holešově na Kroměřížsku. V pondělí před polednem podle ní bodl nožem v areálu jedné z tamních firem svého stejně starého známého, taktéž cizince. Napadený muž útok nepřežil. Pachateli hrozí 12 až 20 let vězení, uvedla policie. Národnost cizinců nezveřejnila.

„Muž přišel na nevěru své přítelkyně, a proto se rozhodl, že svého stejně starého soka, rovněž cizího státního příslušníka, zabije. Celý incident se stal toto pondělí a svou roli při tom sehrál i alkohol. Zhrzený muž nejprve zakoupil kuchyňský nůž a poté odjel do Holešova do svého zaměstnání, kde oba cizinci pracovali. Na dvoře firmy pak stejně starého známého vyhledal a po slovní i fyzické potyčce ho bodl do břicha,“ popsala policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Následně útočník z místa utekl.

Napadený muž i přes veškerou snahu záchranářů na místě svým zraněním podlehl. Pachatele pár hodin po činu policisté zadrželi. Dopadení muže předcházela rozsáhlá pátrací akce. Policie útočníka zadržela v centru Fryštáku na Zlínsku, který je od Holešova po silnici vzdálený zhruba deset kilometrů.

Po zahájení trestního stíhání předložili kriminalisté podle mluvčí spis se žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na krajské státní zastupitelství. O umístění obviněného do vazby rozhodne soud.