Policie v okolí Holešova pátrala po muži, který je podezřelý z vraždy

Policisté prověřují závažný trestný čin vraždy, který se stal před polednem v Holešově. Podezřelý muž, který v afektu bodl svého známého, byl na útěku. Z tohoto důvodu probíhala na Holešovsku rozsáhlá pátrací akce. Podezřelého se policistům podařilo zadržet.

„Incidentu předcházela rozepře mezi dvěma třicetiletými cizinci, kteří se navzájem znali. Jeden z mužů druhého bodl nožem a ten následně zranění podlehl. Pachatel poté z místa činu utekl,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Do následné rozsáhlé pátrací akce se podle ní zapojili pořádkoví a dopravní policisté, kriminalisté i prvosledové hlídky. „Využíváme při ní veškeré dostupné síly,“ uvedla policie na Twitteru. „Nápomocni nám byli také policisté ze zásahové jednotky z Brna a rovněž jsme využili policejní vrtulník,“ doplnila mluvčí.

Krátce před čtrnáctou hodinou se policistům útočníka podařilo zadržet na autobusovém nádraží v centru Fryštáku, který je od Holešova po silnici vzdálený zhruba deset kilometrů. „Měli jsme poznatky, že muž jede autobusem,“ poznamenala mluvčí.

Zadržený je podezřelý z vraždy. „Nyní s ním krajští kriminalisté provádějí úkony trestního řízení. Obvinění pravděpodobně padne v nejbližších dnech,“ uvedla Kyšnerová. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži nepodmíněný trest na deset až 18 let.