Závory uvěznily ve Vratimově na přejezdu nákladní auto. Prorazilo je, ale daleko nedojelo

Pětatřicetiletý řidič nákladního auta vjel v sobotu ve Vratimově u Ostravy i přes svítící červené světlo na železniční přejezd, kde ho uvěznily závory. Cizinec je prorazil, aby se vyhnul srážce, a z místa odjel. Police ho později zadržela a obvinila. Zároveň žádá svědky nehody, aby ji kontaktovali prostřednictvím linky 158.

Nehoda ve Vratimově se stala v sobotu okolo 07:00. Cizinec řídil soupravu složenou z tahače a návěsu a vjel podle policie na přejezd v době, kdy už blikala červená světla. Vzápětí závory klesly a nákladní auto uvěznily v kolejišti.

„Řidič v úmyslu předejít střetu s přijíždějícím vlakem závory prorazil a z místa nehody odjel. Přijíždějící vlak, ve kterém cestovaly zhruba čtyři desítky osob, ohrožen nebyl,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Ostravští policisté řidiče krátce po oznámení události vypátrali. „Cizinec využil svého práva a nevypovídal,“ uvedla mluvčí. Obviněn byl z poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. 

Podobná situace nastala v červenci 2015 ve Studénce na Novojičínsku. Polský řidič také nerespektoval červené světlo a vjel na kolejiště, kde jej uvěznily závory. Krátce nato ale do kamionu narazil vlak. Nehodu tři lidé nepřežili. Dvě desítky dalších utrpěly zranění. Slawomira Wojciecha Sondaje poslal soud na 8,5 roku do vězení.