Průjezd Pardubicemi ztěžují další uzavírky, část páteřních linek jezdí odklonem

Události v regionech: Dopravní komplikace v Pardubicích (zdroj: ČT24)

Stavbaři znovu zkomplikovali průjezd Pardubicemi. Stávající omezení se nejvíc dotýká obyvatel městských částí Trnová, Ohrazenice a Polabiny. A také těch, kteří cestují městskou hromadnou dopravou. Hned několik páteřních linek totiž kvůli výlukám a uzavírkám musí jezdit odklonem, navíc se změnily jejich cílové zastávky.

Dvě páteřní linky pardubické městské hromadné dopravy mají na dalšího čtvrt roku nové jízdní řády – jiné jsou trasy spojů i konečné zastávky. „Uzavírka se týká šesti pravidelných linek a jedné linky nočního provozu. Jde i o linky dvě a třináct, to jsou nejvytíženější trolejbusové linky, které ve městě máme,“ potvrzuje ředitel pardubického dopravního podniku Tomáš Pelikán.

Za dopravními komplikacemi stojí to, že mezi Trnovou a Ohrazenicemi pokračuje další fáze napojení budoucího severovýchodního obchvatu města. Na místě vzniká nová okružní křižovatka. Zatím tudy mohou vozidla projíždět alespoň částečně, v další etapě, tedy od 1. června, ale stavbaři uzavírku výrazně rozšíří.

„Na tři měsíce bude úplně uzavřena Poděbradská ulice v úseku od okružní křižovatky u Globusu až po okružní křižovatku u Baumaxu,“ avizuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Místem přitom v té době neprojedou ani spoje městské hromadné dopravy.

Mapa dopravní uzavírky v Pardubicích
Zdroj: ČT24/ŘSD