TÉMA

Okružní křižovatka

Kruhových objezdů v Česku přibývá. Některé jsou špatně postavené, upozorňují výzkumníci

V Česku přibývá kruhových objezdů. Nahrazují křižovatky ve městech i u dálničních tahů. Jen Ředitelství silnic a dálnic jich za poslední dva roky postavilo padesát. Podle něj jsou bezpečnější a zajišťují rychlejší průjezd aut. Centrum dopravního výzkumu ale upozorňuje, že ne vždy jsou na vhodných místech a správně postavené.
8. 6. 2024|

Průjezd Pardubicemi ztěžují další uzavírky, část páteřních linek jezdí odklonem

Stavbaři znovu zkomplikovali průjezd Pardubicemi. Stávající omezení se nejvíc dotýká obyvatel městských částí Trnová, Ohrazenice a Polabiny. A také těch, kteří cestují městskou hromadnou dopravou. Hned několik páteřních linek totiž kvůli výlukám a uzavírkám musí jezdit odklonem, navíc se změnily jejich cílové zastávky.
4. 3. 2024|

Desetidenní uzavírka a objížďky čekají řidiče v Přerově kvůli stavbě další okružní křižovatky

Řidiče projíždějící Přerovem čekají další omezení, důvodem je budování okružní křižovatky ulic Tovární, Generála Štefánika a Durychova. V souvislosti se stavbou musí motoristé počítat po dobu deseti dnů s částečnou uzavírkou a objízdnými trasami. Město do stavby investuje téměř milion korun. Za poslední týden je to zahájení stavby druhého kruhového objezdu, první se staví v ulicích Dluhonská, Polní a Tržní.
19. 4. 2022|