Policie obvinila majitele rotvajlerů, kteří v květnu pokousali v Holýšově dívku

Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinila minulý týden policie třiapadesátiletého majitele dvou rotvajlerů, kteří v květnu v Holýšově na jižním Plzeňsku napadli a pokousali desetiletou dívku. V pondělí o tom informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Dítě utrpělo vážná zranění, která si vyžádala delší pobyt v nemocnici a četné zákroky. Pokud soud uzná muže vinným, hrozí mu trest šest měsíců až čtyři roky vězení.

Policie se případem zabývala od poloviny května. Vyšetřovatelé zjišťovali veškeré okolnosti, vyslýchali svědky, nechali si zpracovat znalecké posudky, vyjmenovala mluvčí.

Pes a fena plemene rotvajler utekli z firmy v areálu bývalých kasáren 16. května, napadli a pokousali dítě a utekli. Podařilo se je odchytit následující den nedaleko Holýšova. Pokousané děvče z Ukrajiny, které bydlelo v nedaleké ubytovně s dalšími ukrajinskými uprchlíky, odvezl do nemocnice vrtulník. Na transparentním účtu, zřízeném na pomoc při léčbě dívky, je aktuálně přes 142 tisíc korun.

Obviněný muž si proti usnesení o zahájení trestního stíhání nepodá stížnost, uvedl v pondělí portál Novinky.cz, který na obvinění upozornil. „Můj klient se k celé smutné události postavil od začátku čelem. Nabídl i odškodné, ale z druhé strany nebyla žádná odezva,“ cituje server mužova právníka.