Policie pátrala po útočníkovi, který v centru Plzně napadl muže a střílel do vzduchu. Sám se přihlásil

Po víc než pěti hodinách se na služebnu městské policie v Plzni přihlásil muž, který v úterý ráno v centru města na Americké třídě po potyčce s dalším mužem střílel do vzduchu pistolí. Policie po střelci od rána pátrala. Muž přišel odpoledne na služebnu a přiznal se, strážníci ho předali policistům, kteří ho převezli k výslechu a také zajistili jeho zbraň, sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

Událost se stala krátce před 8:30. Podle zatím zjištěných informací útočník napadl na ulici muže a udeřil ho do obličeje. Způsobil mu tak zranění, které museli přivolaní záchranáři muži ošetřit. „Muž chtěl nastoupit do autobusu. Z autobusu vystoupil člověk střední postavy s pistolí v ruce. Napadl ho, pak začal střílet,“ popsala svědkyně incidentu Lída Chaloupková. Napadeného pak podle ní posadili, dali mu první pomoc, protože krvácel, a zavolali záchranku.

Po incidentu pachatel z místa utekl a přitom podle policie několikrát vystřelil do vzduchu z krátké střelné zbraně. „Jiné zranění nebylo na místě zjištěno ani hlášeno,“ uvedla Hokrová.

Muž se sám policistům přihlásil

Krátce po 14:00 přišel na služebnu strážníků v okrajovém městském obvodě Doubravka dvaadvacetiletý muž a k činu se přiznal. Strážníci ho předali policistům. Ti zajistili jeho zbraň a pošlou ji k odbornému zkoumání, muž se také s negativním výsledkem podrobil dechové zkoušce na alkohol a testu na drogy. „V současné době policisté s mužem provádějí procesní úkony trestního řízení a celým případem se dále zabývají,“ dodala Červenková.