Na Olomoucku zemřel řidič, který narazil do cisterny hasičů. Ti zasahovali u jiné nehody

Řidič osobního auta kolem poledne zemřel při nehodě na dálnici D35 u Unčovic na Olomoucku, když narazil do cisterny hasičů. Ti na místě zasahovali u předchozí dopravní nehody. Podle policie je dálnice po odklizení následků nehody zhruba od 16:00 otevřená, neprůjezdná byla asi čtyři hodiny a to ve směru od Olomouce na Mohelnici.

Podle olomoucké policejní mluvčí Marie Šafářové se v místě staly tři navazující nehody. Nejprve se střetla dvě osobní auta, přičemž jeden z řidičů z místa nehody ujel. „Druhý účastník na místě zastavil, aby zjistil rozsah škod. V té chvíli do něj narazilo nákladní auto,“ uvedla mluvčí.

Na místo následně přijeli policisté a hasiči, do jednoho ze stojících hasičských aut narazilo osobní auto. „Řidič auta bohužel následkům zranění podlehl,“ uvedla Šafářová s tím, že bližší informace policie poskytne k nehodě v úterý.

Ke všem nehodám došlo krátce před 11:30 na 251. kilometru dálnice D35 ve směru od Olomouce na Mohelnici. Doprava byla po dobu vyšetřování a odklízení nehod odkloněna u Unčovic na Litovel a to zhruba do čtyř hodin odpoledne. 

Čtyři hodiny byla uzavřena i dálnice v Prostějově

K vážné nehodě na dálnici došlo v pondělí ráno i v Prostějově. Zhruba na čtyři hodiny byla dopoledne uzavřena dálnice D46 mezi Držovicemi a sjezdem na centrum Prostějova kvůli nehodě dvou nákladních vozidel. Ta zkomplikovala dopravu mezi Olomoucí a Vyškovem.

I tam se nehoda stala poté, co jeden z řidičů zastavil, a to kvůli defektu pneumatiky. Do levé zadní části odstaveného kamionu narazil další projíždějící nákladní vůz, při nehodě se jeden z řidičů, pravděpodobný viník nehody, lehce zranil. 

Poté byl jeden z kamionů zdemolován a na dálnici se vysypal celý náklad. Auto převáželo sportovní zboží. „Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami,“ doplnil mluvčí prostějovské policie František Kořínek.