Kamion narazil do svodidel na opravované D35. Obchvat Olomouce byl uzavřen téměř osm hodin

Téměř po osmi hodinách je průjezdná dálnice D35 na obchvatu Olomouce ve směru na Mohelnici. V noci havaroval ve zúžení kamion, který poškodil provizorní betonová svodidla. Dokud se nepodařilo vůz vyprostit a svodidla opravit, odkláněla policie dopravu mimo dálnici, před sjezdem se vytvořila kolona.

Na dálnici D35 u Olomouce se pracuje. Auta jezdí obousměrně v jednom jízdním pásu. V každém směru sice zůstaly dva jízdní pruhy, jsou ale zúžené. Ty ve směru na Mohelnici zablokovala v noci komplikovaná nehoda. Kamion narazil do provizorních betonových svodidel, která oddělují oba směry.

„Devětapadesátiletý řidič nákladní soupravy před místem zúžení nepřizpůsobil rychlost vozidla, prorazil dopravní značení a betonová svodidla, na kterých zůstal s tahačem zaklíněný. Při nehodě nebyl nikdo zraněn,“ popsal okolnosti havárie policejní mluvčí Libor Hejtman.

Při nehodě vznikla škoda za 1,8 milionu, hlavně ale nebylo možné havarovaný kamion jednoduše odvézt. Hasiči z něj nejprve přečerpali pohonné hmoty a místo zajistili proti požáru, pak ale bylo nutné jej vyprostit. Následně ještě bylo potřeba opravit dopravní značení a svodidla. Znovu zprůjezdnit dálnici se tak podařilo až po jedenácté hodině dopoledne.